Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Došly mi síly, komentovala Knapková čtvrté místo v Aiguebelette

Sport

  9:15
PRAHA - Tys nevyhrála? Nemáš ani medaili? Co se stalo? Sotva se v úterý ráno objevila Miroslava Knapková v loděnici pražské Slavie na tréninku, už musela odpovídat na otázky týkající se víkendové regaty SP ve francouzském Aiguebelette. "Nic se nestalo, byla jsem čtvrtá," odpovídala olympijská vítězka z Londýna.

Miroslava Knapková foto: ČTK

Čtvrtá ve Světovém poháru. Vlastně čtvrtá na světě.

Rozjížďku na přírodní dráze, kde se příští rok pojede mistrovství světa, jež bude zároveň kvalifikací na hry V Rio de Janeiru, zvládla na jedničku. Stejně jako semifinále.

"V semifinále jsem měla nejlepší čas ze všech, ale v nedělním finále mi došly síly. Dojela jsem vyčerpaná, zklamaná ale nejsem. Možná bych byla ve světle výsledků z posledních sezon. Když ale vezmu v potaz, jaké jsem v zimě a na jaře měla zdravotní potíže, tak je čtvrté místo dobrý výsledek," přemítá třiatřicetiletá mistryně světa z roku 2011 a sběratelka dalších medailí.

Před třemi týdny přivezla z Bělehradu titul mistryně Evropy, svůj už čtvrtý, perně vybojovaný až v samém závěru. Uhlídala tam i dotírající Rakušanku Lobnigovou, která nyní ve Francii byla jednou z jejích přemožitelek. Spolu s Emmou Twiggovou z Nového Zélandu a Číňankou Ťing-li.

"Jsou mladé a dravé. Není a nebude to s nimi lehké," má jasno skifařka. "Také díky těmto soupeřkám vím, jak mě mladší holky chtějí porazit," přibližuje, jaké to je závodit pod tlakem. A to ještě ve Francii nebyla úřadující mistryně světa Kim Crowová z Austrálie. "Ta je mi věkově nejblíž, dělí nás pět let. Špička se rozšiřuje a vyrovnává," konstatuje.

Týden po Bělehradě vynechala primátorky. "Protože jsem očekávala, že závod ve Francii bude náročný. A byl, ve finále jsem najednou fakt nemohla," přiznává.

Jak dál? "Zkusíme přidat víc regenerace. A na Lucern trochu vyladíme, aby tam Mirka odjela odpočinutá," plánuje trenér Tomáš Kacovský a zmiňuje slavnou regatu, kde se za necelé tři týdny sejde veslařská smetánka. Bude to poslední prověrka před mistrovstvím světa.

"Teprve tam půjde o závod roku," upozorňuje Knapková na šampionát, který se pojede v závěru srpna v Amsterodamu. Včera už jste ji mohli vidět, jak v Praze na Vltavě znovu trénuje.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...