Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dvojnásobný mistr F1 Alonso končí kariéru. Zřejmě bude jezdit v seriálu IndyCar

Sport

  17:51
BUDAPEŠŤ/PRAHA - Dvojnásobný šampion Formule 1 Fernando Alonso po této sezóně ukončí své působení v celém seriálu. Současný jezdec stáje McLaren to oznámil v úterý.

Závodník Fernando Alonso. foto: ČTK/AP

Závodník chce ještě ukončit svůj sedmnáctý ročník v F1, přičemž jeho největšími úspěchy jsou mistrovské tituly z let 2005 a 2006 v týmu Renault.

Motoristická trojkoruna je pro Alonsa velké lákadlo, říká šéf stáje McLaren

„Po úžasných sedmnácti letech v tomto překrásném sportu jsem se rozhodl pro změnu a posunutí se dále,“ uvedl Alonso. „Učinil jsem toto rozhodnutí už před několika měsíci. Zbývá ještě odjet několik Velkých cen, kterých se budu účastnit.“

Bývalý mistr světa zjevně zamíří do seriálu IndyCar, protože už jen tam mu chybí jedna výhra k získání Motoristické trojkoruny. Tento titul patří jezdci, který zvítězí v závodu 500 mil Indianapolis, Velké ceně Monaka ve Formuli 1 a v závodu 24 hodin LeMans. Alonsovi chybí už jen prvně zmíněná výhra.

Jediným držitelem Motoristické trojkoruny je dodnes Graham Hill.

„Uvidíme, co nám budoucnost přinese. Nové vzrušující výzvy čekají za každým rohem. Zažil jsem ve Formuli 1 jedny z nejšťastnějších momentů svého života, ale potřebuji jít za novými dobrodružstvími,“ dodal Alonso.

Autor: