Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Veselý a Satoranský dovedli Barcelonu k druhé výhře nad Olympiakosem

Tomáš Satoranský z Barcelony (vpravo) brání Nigela Williamse-Gosse z Olympiakosu Pireus. foto: Profimedia.cz

Basketbalisté Barcelony vyhráli s velkým přispěním Jana Veselého a Tomáše Satoranského v hale Olympiakosu Pireus třetí duel čtvrtfinálové série play off Evropské ligy a poprvé se v sérii ujali vedení. Čeští reprezentanti se na vítězství 82:80 po prodloužení podíleli dohromady 29 body, Veselý byl se 16 nejlepším střelcem španělského celku, Satoranský k 13 bodům přidal 5 asistencí a 4 doskoky.
  23:16

Ve vyrovnaném utkání plném zvratů sehráli oba Češi klíčové role v prodloužení, v němž se postarali o 9 z 11 bodů hostujícího týmu. Satoranského třetí trojka ze čtvrtého pokusu v zápase znamenala 36 sekund před koncem vyrovnání na 80:80.

Domácím se získat vedení zpět nepodařilo a v poslední sekundě faulovali při tříbodové střele Jabariho Parkera, který dvěma trestnými hody a třetím úmyslně netrefeným rozhodl. Barcelona, jež zahájila sérii doma porážkou a ve druhém utkání ve své hale vyrovnala, může postup zpečetit ve čtvrtek. Čtvrtý zápas je na programu znovu v hale řeckého klubu.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistů

3. zápasy

Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos Atény 85:83, stav série 2:1
Olympiakos Pireus - FC Barcelona 80:82 po prodl. (za hosty Veselý 16 bodů, 3 doskoky a 1 asistence, Satoranský 13 bodů, 5 asistencí a 4 doskoky), stav série 1:2.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...