Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Experti se zastávají Armstronga: Trestají ho bez důkazů

Tour de France

  7:00
PRAHA - Před lety vyhrál tuhý boj nad zákeřnou nemocí. Ale bitvu, v níž měl vyvrátit dopingová obvinění, nečekaně vzdal. Lance Armstrong se po získání sedmi titulů na slavné Tour de France stal fenoménem celosvětového sportu. Jenže v pátek o své úspěchy rázem přišel. Jak na aféru cyklistické legendy nahlížejí experti?

Lance Armstrong oslavuje sedmé vítězství na Tour de France foto: Reuters

Lubor Tesař

bronzový cyklista z MS z roku 2003

Řešení po několika letech, bez přímých důkazů – je to, jako kdyby někdo neměl co dělat a chtěl senzaci. Tak proč s tím přišli až teď? Davida Ratha, jemuž je prokázána vina, mohou propustit na kauci, Armstrong má dostat trest za doping, který nebyl. Je smutné, kam až se dnešní společnost dostala.

Tomáš Konečný

bývalý profesionál

Je smutné, co všechno se kolem toho děje. Pokud si někdo myslí, že lze vyhrát Tour díky zázračné pilulce, tak takhle to opravdu nefunguje. Sedm let takhle makat bez toho, aby měl špatný den a neudělal jedinou chybu, to teda klobouk dolů. Lance je profík, od něhož by se ostatní měli učit.

Jaroslav Kulhavý

olympijský vítěz na horském kole

Trochu mi to přijde jako hon na čarodějnice. Jasně prokázaný doping to není, důkazy jsou nepřímé. Někteří jezdci proti němu svědčili, ale bohužel ti, které přistihli. Jestli něco bral, pak to nejspíš brali všichni. Ale myslím, že teď už vítězí čistí závodníci, těžko si někdo troufne.

Tomáš Kohout

cyklistický expert Radiožurnálu

Je to pro mě zklamání, vzhledem k počtu dopingových podezření kolem Lance Armstronga na něj ale něco najít museli. On si bude pořád tvrdit svou a pro svoje fanoušky zůstane modlou. Ale nejvtipnější na tom je, že tituly z Tour by měly připadnout třeba Ullrichovi či Bassovi, jeho též nadopovaným sokům.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!