Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
130 let

Lidovky.cz

Fedcupový zápas se Španělskem zahájí Kvitová

Sport

  12:41
BRNO - Víkendový zápas prvního kola Světové skupiny I Fed Cupu zahájí česká tenistka Petra Kvitová proti španělské jedničce Carle Suárezové. Po nich na kurt nastoupí domácí jednička Iveta Benešová a Nuria Llagosteraová. Rozhodlo o tom dnešní losování v dějišti utkání Brně.

Zleva tenistky Iveta Benešová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Květa Peschkeová pózují před objektivy na tiskové konferenci českého fedcupového týmu konané 4. února v Brně před víkendovým zápasem prvního kola Světové skupiny I proti Španělsku. foto: ČTK

Osmnáctiletá vítězka turnaje v Hobartu Kvitová bude o úvodní bod bojovat proti tenistce, která na Australian Open porazila mimo jiné bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou a postoupila až do čtvrtfinále.

Finalistka z Hobartu Benešová bude potvrzovat roli české jedničky proti 66. hráčce světa Llagosteraové, kterou zatím v jediném vzájemném zápase v roce 2005 porazila. V neděli by měly jako první na kurt nastoupit jedničky Benešová a Suárezová a po nich Kvitová s Llagosteraovou. Do čtyřhry nastoupí Benešová s Květou Peschkeovou a Maria José Martínezová s Lourdes Domínguezovou.

Český kapitán Petr Pála zatím nechal mimo hru dvaadvacetiletou Lucii Šafářovou, která je z hráček pro dvouhry na žebříčku až třetí. Pro neděli se však nahlášená sestava může změnit.

Sobotní program na brněnském výstavišti bude zahájen ve 13:00, v neděli se začne hrát o hodinu dříve.

Program:
Sobota 7. února: 13:00 Kvitová - Suárezová, Benešová - Llagosteraová.

Neděle 8. února: 12:00 Benešová - Suárezová, Kvitová - Llagosteraová, Benešová, Peschkeová - Martínezová, Domínguezová.

kab ura

Autoři: ,

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...