Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Ferrari má větší sílu než my, myslí si Hamilton ze suverénního Mercedesu

Sport

  15:52
Montreal - Chyba, kterou traťoví komisaři ohodnotili pětisekundovou penalizací, sebrala vítězství ve Velké ceně Kanady závodníkovi Ferrari Sebastianu Vettelovi. Výhra tak spadla do klína britskému jezdci Lewisi Hamiltonovi. Ten si ale myslí, že italská stáj má ještě schována některá tajemství, jimiž může německé značce uzmout mistrovský titul.

Lewis Hamilton slaví po VC Kanady foto: ČTK/AP

Ferrari se proti sporné penalizaci Vettela neodvolá, hodlá se však bránit jinou cestou

Což je ale při vší úctě ke kvalitám Italů hodně nereálné. Mercedes totiž zvítězil v úvodních sedmi závodech ročníku, Hamilton je na prvním místě bodování mezi jezdci s náskokem 62 bodů na Vettela a Ferrari na Mercedes ztrácí propastných 123 bodů.

Na kanadské dráze, kde je řada rovinek, se mělo Ferrari podle očekávání dařit. Nicméně Hamilton tuší, že se italská stáj neustále zlepšuje a vyvíjí svůj monopost tak, aby brzy mohlo porážet německou značku.

Pilot stáje formule 1 Ferrari, Němec Sebastian Vettel.
Zraněný mechanik Ferrari Francesco poté, co jej trefil při zastávce v boxech...

„Ferrari bylo tenhle víkend tak silné,“ ohlédl se Hamilton. „Na rovinkách byli neskutečně rychlí. Rozhodně mají jiný závodní režim než my. Takže najednou jsou schopní vyvinout velkou akceleraci, na kterou, i přes použití systému DRS, zkrátka nestačím.“

Mercedes tvrdil, že Ferrari je na rovinkách o 0,6 vteřiny rychlejší. Jiný závodní režim byl patrný i během kanadské GP, při níž si Vettel ve sluchátkách vyslechl, že má jít do „režimu motoru číslo 1“.

„V závodě se na rovinkách neskutečně zlepšili, ale taková je hra. Se svou pohonnou jednotkou odvedli opravdu skvělou práci,“ ocenil soupeře Hamilton. „Dříve byl Mercedes v této oblasti lepší. Musíme tak začít odvádět lepší výkony, neboť v tuhle chvíli jsou před námi. Bude zajímavé sledovat, jak to všechno dopadne,“ poznamenal na závěr britský jezdec.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!