Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

FIFA: Usmíříme Zidana a Materazziho

Sport

  10:44
Berlín - Kontroverzní střet mezi Zidanem a Materazzim na fotbalovém šampionátu v Německu by mohl skončit smírem. FIFA totiž pro oba fotbalisty plánuje setkání na jihoafrickém Robben Islandu, kde byl kdysi vězněn bojovník proti apartheidu a pozdější prezident Nelson Mandela.

Červená tečka. Po zbytečné hlavičce do prsou italského obránce Materazziho opustil Zinedine Zidane hřiště. Do konce prodloužení chybělo deset minut... foto: JOHN MACDOUGALLAFP

Prezident FIFA Sepp Blatter v pondělí oznámil, že plánuje zorganizovat setkání účastníků jednoho z nejkontroverznějších momentů fotbalové historie, protože nechce, aby tečku za mistrovstvím světa udělala červená karta.

"Pracujeme na tom. Chceme dát Zidana a Materazziho dohromady, abychom už tuhle záležitost ukončili. Je škoda, že mistrovství světa skočilo červenou kartou a penaltovým rozstřelem, ale nebyla jiná možnost," řekl Blatter.

Zidane své poslední utkání v kariéře nedohrál poté, co svého italského soupeře udeřil hlavou do hrudi a byl vyloučen. Materazzi minulý týden prozradil, že francouzského kapitána v prodloužení finálového duelu vyprovokoval narážkami na jeho sestru. Dále uvedl, že je ochoten se kdykoli se Zidanem setkat, omlouvat se mu však nehodlá.
Autoři: ,