Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Fuksa se v Račicích zatím drží zlatého plánu, triumf si připsal i kajakář Dostál

Sport

  20:15
Račice - Rychlostní kanoista Martin Fuksa přidal na republikovém šampionátu v Račicích další dva tituly a zatím plní svůj plán na sedm zlatých medailí. Aby zopakoval předloňský výkon a vyhrál všechny vypsané disciplíny, potřebuje po dnešní dominanci na pětistovce přidat v neděli ještě zbylé tři triumfy.

Kanoista Martin Fuksa obhájil na mistrovství světa stříbrnou medaili v závodu na 1000 metrů. Stejně jako loni v Račicích nestačil na Němce Brendela. foto: ČTK

Právě na trati 500 metrů je Fuksa dvojnásobným mistrem světa na singlkanoi a dnes v rámci MČR porazil téměř o dvě sekundy mladšího bratra Petra. Společně pak dominovali na deblu.

Mistrovství světa v rychlostní kanoistice, 25. srpna 2018 v Portugalsku. Český...
Kanoista Martin Fuksa obhájil na mistrovství světa stříbrnou medaili v závodu...

Šetřit síly Martin Fuksa před nedělním závěrečným dnem neplánuje. „Chci každý závod vyhrát, co se týká rozjížďky i semifinále,“ řekl. Čekají ho ještě dva starty na dvoustovce a také závod čtyřkanoí.

Ve sprintu mezi kajakáři dnes potvrdil roli domácí jedničky Josef Dostál, druhého Jakuba Zavřela zdolal o tři desetiny a v Račicích převzal stejně jako v pátek na olympijském kilometru druhé zlato. V pátek v kategorii K2 byl s Radkem Šloufem druhý.

Autor: