130 let
Petra Kvitová oslavuje vítězný úder na Australian Open.

Petra Kvitová oslavuje vítězný úder na Australian Open. | foto: ČTK

Rozhovor

Halové podmínky mám ráda, reaguje Kvitová na zatažení střechy před duelem proti Siniakové

Sport
  •   13:11
Melbourne (Od našeho spolupracovníka) - Že má Petra Kvitová nerada úvodní kola tenisových grandslamů? Ne tentokrát. Krajance Kateřině Siniakové povolila na Australian Open za necelou hodinku jedinou hru a na loňské finále navázala ve velkém stylu.

Čekala jste podobně hladký průběh?
Byl to jeden z mých nejlepších výkonů v prvním kole grandslamu. Začátek je pro mě vždycky těžký, zvlášť proti Češce. Nervy pracují. První tři gamy jsem ale zvládla, trošku jsem se uklidnila a hrála jsem velice dobře.

Dovedete se tedy už s trémou poprat lépe než dřív?
Snažím se. Před zápasem se pokouším ten stres prodýchat, ale dneska mi to moc nešlo. Při rozcvičce se začíná rozhýbávat tělo i mysl. Ta tíha ale ze mě padá až v průběhu prvního setu.

Petra Kvitová děkuje fanouškům.

Pomohlo vám, že se nakonec hrálo pod střechou?
Určitě si nestěžuju. Halové podmínky mám ráda, když jsme přicházely na kurt, začínalo už pršet a měla jsem tedy trochu štěstí, že se střecha musela zatáhnout. Určitě to bylo lepší než hrát za zvedajícího se větru.

Dařilo se vám hlavně na servisu. Těší to i z důvodu charitativní pomoci za vaše esa?
Servis byl dnes určitě klíčem k úspěchu a samozřejmě jsem ráda i za tu malou pomoc Austrálii. To, co se tu nyní děje (rozsáhlé požáry), není nic příjemného. Viděla jsem záběry v televizi a byla to hrůza. Nedokážu si úplně představit, kdyby se taková katastrofa stala u nás doma. Jsem ráda, že tenis může aspoň trochu přispět k nápravám škod.

Autor: