Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kvitová porazila nepříjemnou Španělku a postoupila na Australian Open do třetího kola

Petra Kvitová na Australian Open porazila Paulou Badosaovou ze Španělska. foto: ČTK

Aktualizováno
Melbourne - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do třetího kola grandslamového Australian Open. Sedmá nasazená si ve středu v Melbourne poradila s nepříjemnou Paulou Badosaovou ze Španělska dvakrát 7:5.
  7:29aktualizováno  11:04

Loňská finalistka Kvitová v příštím utkání narazí na pětadvacátou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou. Ve formě hrající Ruska vyřadila Češku Barboru Krejčíkovou, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a v prvním kole zaznamenala premiérovou grandslamovou výhru ve dvouhře, jasně 6:1 a a 6:3.

Skončila také Kristýna Plíšková, která nestačila v dohrávaném utkání prvního kola na Heather Watsonovou a Britce podlehla ve třech setech 6:4, 3:6 a 1:6.

Petra Kvitová na Australian Open porazila nepříjemnou Paulou Badosaovou ze...
Petra Kvitová na Australian Open porazila Paulou Badosaovou ze Španělska.

Kvitová v nepříjemném větru na centrkurtu rozhodla oba sety s vítězkou juniorky antukového Roland Garros z roku 2015 brejkem na 6:5 a pak je uzavřela čistou hrou. Ve druhé sadě ale odvrátila za stavu 4:5 při svém podání tři setboly.

„Nebylo to snadné, odehrála dobrý zápas,“ řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová v rozhovoru na kurtu o Badosaové, které při odchodu do šatny zatleskala. „Dostat se na grandslamu do třetího kola je vždycky fajn,“ dodala Češka s úsměvem.

Kristýna Plíšková měla ve větru problém se servisem. „Byl i kvůli tomu katastrofální a údery nejisté. Od začátku jsem se necítila dobře, proto pro mě byl zisk prvního setu překvapivý,“ řekla pro Radiožurnál, Tenisový svět a iDNES.cz.

Krejčíková od začátku na Alexandrovovou nestačila. S tenistkou trénující v Praze ztratila prvních pět her. Ve druhé sadě držela krok do stavu 2:2, poražena odešla po hodině hry. „Byl poznat rozdíl v žebříčku i zkušenostech. Moc šancí jsem nedostala, umím ale hrát samozřejmě líp,“ konstatovala deblistka Krejčíková.

Turnajem pokračuje obhájkyně titulu Naomi Ósakaová. Japonka podobně jako v prvním kole s Marií Bouzkovou otáčela vývoj druhé sady. V duelu s Číňankou Čeng Saj-saj hodila i naštvaně zahodila raketu, než zvítězila 6:2, 6:4. V osmifinále Ósakaová vyzve v ostře sledované bitvě patnáctiletou Coco Gauffovou z USA.

Své zápasy zvládly také světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, s kariérou se loučící Dánka Caroline Wozniacká či obhájce titulu Srb Novak Djokovič.

australian open:

Muži: Dvouhra - 2. kolo: Sandgren (USA) - Berrettini (8-It.) 7:6 (9:7), 6:4, 4:6, 2:6, 7:5, Paul (USA) - Dimitrov (18-Bulh.) 6:4, 7:6 (8:6), 3:6, 6:7 (3:7), 7:6 (10:3), Lajovič (24-Srb.) - Polmans (Austr.) 6:2, 6:4, 6:3, Millman (Austr.) - Hurkacz (31-Pol.) 6:4, 7:5, 6:3.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: S. Williamsová (8-USA) - Zidanšeková (Slovin.) 6:2, 6:3, Sakkariová (22-Řec.) - Hibinová (Jap.) 7:6 (7:4), 6:4.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč