Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Boxerky mohou slavit. Ženy přebraly první medaile

Sport

  18:11
LONDÝN - První olympijské zlato v boxu žen v historii získala Britka Nicola Adamsová. Na hrách v Londýně dnes ve finále váhové kategorie do 51 kg porazila 16:7 čínskou mistryni světa Žen Cchan-cchan. O bronz se podělily Američanka Marlen Esparzaová s Indkou Čungneidžang Mery Kom Hmangteovou.

Nicola Adamsová foto: Reuters

Devětadvacetiletá Adamsová zvládla zápas ve velkém stylu a v druhém kole dokonce Číňanku poslala k zemi. Britská boxerka tak Žen Cchan-cchan oplatila prohry z finálových zápasů na posledních dvou světových šampionátech.

V kategorii do 60 kg triumfovala čtyřnásobná mistryně světa Katie Taylorová. Šestadvacetiletá vlajkonoška irské výpravy ve finále porazila 10:8 Sofiu Očigavovou z Ruska.

Taylorová, jež v minulosti nastoupila v kvalifikaci mistrovství Evropy za fotbalovou reprezentaci, vybojovala pro Irsko druhé boxerské olympijské zlato v historii. Napodobila dvacet let starý triumf Michaela Carrutha z her v Barceloně.

Ve finále váhy do 75 kg Američanka Claressa Shieldsová porazila Naděždu Torlopovovou z Ruska 19:12. Na třetím místě skončily Marina Volnovová z Kazachstánu a Li Ťin-c'.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...