Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hokejbalisté začali šampionát v Plzni výhrou 5:0 nad Švýcary

Sport

  23:43
Čeští hokejbalisté zahájili mistrovství světa v Plzni vítězstvím 5:0 nad Švýcarskem. Obhájci stříbrných medailí z předloňského šampionátu dnes měli v úvodním utkání turnaje před téměř čtyřmi tisíci diváky jasnou převahu, kterou však výrazněji zúročili až v poslední třetině, kdy vstřelili tři góly. Dalším soupeřem domácího výběru bude v pondělí Indie.

Hokejbal v Plzni. foto: ČTK

Dvěma góly přispěl k vítězství nad Švýcarskem kapitán Petr Novák, jednou skórovali Jan Pacovský, Ondřej Kejř a Milan Sýkora.

Očekávaný průběh dostal zápas ve třetí části. Už patnáct sekund po jejím začátku se trefil Pacovský po předchozí střele Pavla Kubeše. Na 4:0 zvýšil Kejř po pěkné kombinaci s Markem Lendlem. Spokojenou halu ještě jednou rozjásal Novák, jenž uzavřel skóre po Topolánkově přihrávce.

"V nervózní první třetině jsme se nemohli prosadit, měli jsme tam nevyužité přesilovky a byl to takový napínavý zápas. Od druhé třetiny se ale aktivita přesunula na naši stranu a řekl bych, že jen výborný brankář Švýcarů nechával zápas otevřený," řekl trenér Leoš Rak po zápase v rozhovoru pro ČT4. "Museli jsme dál vydržet, být trpěliví a věřit, že se naše střelba zúročí, což se ve třetí třetině potvrdilo," dodal.

Autor:

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...