Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Tragédie na pardubickém závodišti. Jezdkyni zavalil kůň a zemřela

Sport

  14:27
Pardubice / Praha - Na následky úrazu při jezdeckých závodech v neděli v Pardubicích zemřela jezdkyně. Neštěstí se podle prohlášení pardubického Dostihového spolku stalo při závodech ve všestrannosti. „Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil,“ uvedl spolek v tiskové zprávě. Závody, které začaly v pátek, pořadatelé předčasně ukončili.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) foto: ČTK/APReuters

Nehoda se stala před závodem, když jezdkyně koně na závod připravovala. „Žena byla po okamžitém zásahu přítomného lékaře s vážnými zraněními a v bezvědomí převezena do nemocnice,“ uvedl Dostihový spolek.

Spolek uvedl, že šlo o nehodu a ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných lidí a subjektů k pochybení nedošlo. Policie sdělila, že případ zaevidovala a nevyšetřuje ho.

Závod byl prvním z třídílného seriálu závodů ve všestrannosti na závodišti, které je známé především dostihem Velká pardubická. Seriál je na závodišti letošní novinkou. Soutěž se skládá ze třech disciplín, a to drezury, parkuru a krosu.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...