Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

’Jsi těhotný, podvodníku!’ Basketbalista pyká za podvod při dopingové zkoušce

Sport

  17:11
PRAHA/MONAKO - Dvouletý trest dostal D. J. Cooper za podvádění při dopingovém testu. Ve vzorku moči amerického basketbalisty, který naposledy nastupoval ve francouzské lize v dresu Monaka, se objevilo zvýšené množství hormonu, který u žen indikuje těhotenství.

D. J. Cooper pomáhá spoluhráči z Monaka na nohy. foto: Reuters

Někdejší univerzitní hvězda Donell „D. J.“ Cooper Jr. se do nejprestižnější zámořské soutěže NBA neprosadil, ale solidní profesionální kariéru si budoval v Evropě.

Rozehrával v předních řeckých a ruských klubech. Koketoval s myšlenkou, že by hrál za bosenskou reprezentaci, Mezinárodní basketbalová federace FIBA mu však rychle nabyté občanství nakonec neuznala.

D. J. Cooper z AS Monako při tříbodovém pokusu.
D. J. Cooper (vlevo) z AS Monako útočí kolem Mickeyho McConnella z Oldenburgu.

V roce 2016 vsadil na francouzskou ligu, kde byl v následující sezoně dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

V září 2018 však znenadání oznámil, že z „rodinných důvodů“ opouští AS Monako. Nyní The Independent uvedl, že v jeho dopingovém vzorku byl nalezen hormon hCG (lidský choriový gonadotropin), který je produkován buňkami v placentě během těhotenství a lze jej detekovat testy krve a moči asi dva týdny po početí.

Podle slovinské RTV totiž Cooper při dopingové zkoušce předložil vzorek své přítelkyně. FIBA ho následně za manipulace potrestala dvouletým zákazem startů, který vyprší 20. června 2020. Nastartuje ještě pokaňkanou kariéru?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!