Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jsme nejrychlejší chlapi světa, smály se Sáblíková s Wüstovou špatným medailím

Sport

  15:01
INZELL - Nejlepší dvě rychlobruslařky ze čtvrtečního závodu na 3000 metrů na mistrovství světa Ireen Wüstová a Martina Sáblíková dostaly při slavnostním vyhlášení špatné medaile. Organizátoři šampionátu v Inzellu je omylem dekorovali cennými kovy určenými pro závod mužů na 10.000 metrů. Uvedla to agentura DPA.

Martina Sáblíková (vlevo) slaví stříbro na MS. Uprostřed Wüstová, vpravo pak Beckertová. foto: Reuters

Á, to je ta medaile, která patří Bobu de Jongovi. Asi vstoupí do historie, že někdo vyhrál 10.000 metrů za 4:01,56," brala záměnu z humorné stránky nizozemská vítězka Wüstová, jejíž krajan De Jong bude patřit na sobotní desítce k hlavním favoritům. Na pořadatele se nezlobila ani česká vicemistryně světa Sáblíková.

"Já jsem to ani nezjistila. Byla úplně stejná, jen zezadu bylo napsané něco jiného. A na to jsem se nekoukala," řekla Sáblíková. Na omyl pořadatelé přišli až asi dvě hodiny po závodě. "Přišla za mnou paní a povídá mi to. Medaili měl ale u sebe Petr (Novák - trenér), tak ho hledali a pak je vyměnili," pousmála se dvojnásobná olympijská vítězka, které se něco podobného stalo poprvé v kariéře.

Jednu kuriózní situaci s medailemi už ale zažila. V roce 2006 skončila na juniorském mistrovství světa druhá, ale organizátoři měli chybně připravené jen dvě bronzové medaile. Sáblíková tak dostala bronz, který jí po ceremoniálu zase vzali. "Slíbili, že mi udělají novou stříbrnou, ale ještě ji nemám. Vždycky, když jsme v Erfurtu, tak jim to Petr říká, ale ještě jsem ji nedostala," dodala Sáblíková.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!