Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Keane se Liverpoolu 'vyplatil'

Sport

  18:03
LIVERPOOL - Liverpoolský fotbalový klub na divokých transferech s útočníkem Robbiem Keanem pořádně prodělal. Zatímco loni v létě irského forvarda vykoupil z Tottenhamu za 20 milionů liber, v pondělí Keane po pouhých sedmi měsících a nepovedeném půlročním působení na Anfield Road zamířil opačným směrem za 12 milionů.

Robbie Keane z Liverpoolu Isakssona z PSV nepřekonal. foto: ČTK

Rozdíl v sumách tedy značí, že jeden gól Keanea, který na Anfield Road nastřílel jen sedm branek, stál Liverpool více než milion liber. Keane zasáhl do 27 zápasů a odehrál 1578 minut, v průměru 56 na utkání.

Jediná minuta jeho pobytu na hřišti tak Liverpool přišla na pět tisíc liber. Liverpoolský kouč a manažer Rafael Benítez na Keaneovo angažmá nebude vzpomínat příliš rád. Deník The Sun dokonce konstatoval, že španělského stratéga budou při vzpomínce na Keanea pronásledovat noční můry.

Benítez teď musí doufat v to, že se osmadvacetiletému útočníkovi bude po návratu do Tottenhamu dařit. Podle bonusů zakotvených ve smlouvě by totiž ještě Liverpool později mohl tři miliony liber za Keanea získat. Také přestupovou politiku Tottenhamu však v minulém roce provázely zmatky.

"Kohouti" například prodali za devět milionů liber do Portsmouthu dalšího kanonýra Jermaina Defoea, jenže přesně po roce putoval anglický reprezentant zpět. Tentokrát se do červených čísel dostal zase Tottenham, který svoji bývalou hvězdu vykoupil za 15 milionů, tedy sumu o dvě třetiny vyšší, než před rokem inkasoval.

Jen půl roku vydržel v Sunderlandu po odchodu z Tottenhamu Pascal Chimbonda, také on se však nyní vrátil. Možná i podivná přestupová politika má za důsledek, že se ambiciózní Tottenham v této sezoně choulí až na čtrnáctém místě tabulky a má jediný bod k dobru před týmy ohroženými sestupem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!