Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kellnerová byla pátá při parkurové Grand Prix v Praze a splnila kvalifikační podmínky pro olympiádu

Anna Kellnerová. foto: ČTK

Praha - Anna Kellnerová skončila pátá při Grand Prix v rámci mezinárodních závodů ve skokových soutěžích (CSIO) v Praze. Česká reprezentantka zajela s klisnou Catch Me If You Can dvě čistá kola. Na pátou příčku ji zařadil čas 45,59 sekundy z finálového kola. Vyhrála Belgičanka Gudrun Patteetová v sedle klisny Sea Coast Kashmira Z.
  19:39

Třiadvacetiletá Kellnerová od loňské zlomeniny stehenní kosti až do pražského CSIO neskákala na překážkách vysokých až 160 centimetrů. V Chuchle Areně se jí ale dařilo. V pátek přispěla k pátému místu české reprezentace v Poháru národů a splnila s „Catchie“ kvalifikační podmínky pro olympijské hry.

A dnes si vedla ještě lépe, když obě kola zvládla bez chyby. Od třetího Jura Vrielinga z Nizozemska ji dělily zhruba tři sekundy. „Já jsem za páté místo hrozně šťastná. Je to přeci jenom moje první tříhvězdové Grand Prix od mého zranění. 

Anna Kellnerová.
CET Prague Cup, mezinárodní závody ve skokových soutěžích (CSIO), Grand Prix,...

A její taky. Jsem ráda, že jsme se vrátily v dobré formě, že můžeme pokračovat dál a že se nám to takhle hezky povedlo před českými fanoušky,“ pochvalovala si pro Českou televizi jezdkyně, která se loni v květnu v Madridu zranila právě po pádu z Catch Me If You Can. Přišla kvůli tomu v závěru roku o vyvrcholení seriálu Global Champions v Praze.

Kellnerová do finálového kola postoupila jako jediná ze šestice Čechů, kteří se mezi šedesátkou startujících objevili. Blízko z postupu měl i Aleš Opatrný s Forewerem, ale čtyři trestné body za chybu na trojskoku ho v prvním kole zařadily na sedmnáctou příčku. Do finále postoupil patnáct nejlepších dvojic. „Strašně mě to mrzí, protože Forewer skákal fakt dobře. Myslím, že to byl jediný dotek v parkuru, který měl, a bohužel to spadlo,“ posteskl si.

Autor: