Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Kellnerův Home Credit a Čína? Na logo se na MS v basketu bude dívat přes miliardu lidí

Sport

  6:00
PRAHA - Tuzemská firma Home Credit, která se zabývá půjčkami a leasingy, se stala krátce po postupu mužské basketbalové reprezentace loni v září jedním z hlavních sponzorů České basketbalové federace (ČBF).

Home Credit bude v Číně nosit na dresu i Vojtěch Hruban. foto: ČTK

Satoranský: Myslím si, že si to Honza zasloužil více. Doufám, že budou ještě lepší sezony

Pohnutky Home Credit, který je dceřinou společností PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, jsou zřejmé. 

Šampionát se totiž letos od 31. srpna do 15. září uskuteční v Číně, s níž právě PPF nejčileji obchoduje.

Už nyní se navíc předpokládá, že na úvodní zápas českého týmu proti obhájci titulu a hlavnímu favoritovi turnaje z USA se bude v televizi dívat přes miliarda diváků, ztoho 80 procent by měli být obyvatelé Číny. 

Nelze se tedy divit, že logo Home Credit se objeví na nejdůležitějším místě dresů Tomáše Satoranského a spol. Tedy vpředu pod číslem každého hráče.

Home Credit, který na renomovaném místě na dresech vystřídal společnost ČEPS, se objevil na českých dresech už při květnovém fotografování pro reklamní účely před šampionátem.

Basketbalista roku Tomáš Satoranský.
Přípravný turnaj basketbalistů: ČR - Tunisko, 9. srpna 2019 v Praze. Zleva...

V akci jej Češi poprvé představili minulý týden v přípravných zápasech proti Tunisku, Polsku a Jordánsku.„Ano, můžu potvrdit, že na mistrovství světa v Číně se logo Home Creditu objeví na našich dresech ve stejné podobě jako vnedávných přípravných zápasech,“ řekl LN předseda ČBF Miroslav Jansta.

Podle marketingového manažera federace Martina Drábka však není spojení s Home Credit jednorázovou záležitostí jen kvůli šampionátu v Číně. 

„Podle smlouvy jsme sice vázáni mlčenlivostí, mohu však prozradit, že jde o dlouhodobější spojení a závazek Home Creditu směrem k české basketbalové reprezentaci. Rozhodně to tedy není tak, že spolupráce bude fungovat jen na světovém šampionátu v Číně, tedy že jde pouze ojednorázové plnění. Společnost se stala jedním z hlavních sponzorů federace,“ tvrdí Drábek.

Češi se v základní skupině utkají vedle USA (1. 9.) ještě s Japonskem (3. 9.) a Tureckem (5. 9.). Dál postoupí dva nejlepší týmy.