Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kittel na Tirrenu zdolal ve spurtu hvězdného Sagana a slaví první výhru v sezoně

Sport

  19:08
Follonica - Německý spurtér Marcel Kittel se dočkal prvního vítězství v nové cyklistické sezoně. V závěru druhé etapy závodu Tirreno-Adriatico za svými zády udržel trojnásobného mistra světa Slováka Petera Sagana a dojel si pro premiérový triumf v barvách své nové stáje Kaťuša-Alpecin.

Německý cyklista Marcel Kittel slaví etapové vítězství na Tirreno-Adriatico. Vpravo poražený Slovák Peter Sagan. foto: ČTK/AP

„Čekal jsem na to vítězství dost dlouho. Od začátku sezony se ne všechno dařilo, poctivě jsme dřeli a teď jsme byli odměněni touhle výhrou. Mám z ní velkou radost,“ řekl Kittel, který má na kontě 14 etapových vítězství z Tour de France.

Německý cyklista Marcel Kittel slaví etapové vítězství na Tirreno-Adriatico.
Německý cyklista Marcel Kittel (vlevo) slaví etapové vítězství na...

Do čela závodu se dostal po pátém místu v etapě Novozélanďan Patrick Bevin ze stáje BMC, která vyhrála úvodní týmovou časovku.

Ve stejném čase jako vítězný Kittel přijel do cíle na 28. místě Zdeněk Štybar a celkově je šedesátý se ztrátou 55 sekund. Leopold König ztratil přes tři minuty.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour)

2. etapa (167 km): 1. Kittel (Něm./Kaťuša-Alpecin) 4:12:24, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 4. Kwiatkowski (Pol./Sky), 5. Bevin (N. Zél./BMC), 6. Mareczko (It./Wilier Triestina), ...28. ŠTYBAR (ČR/Quick-Step Floors) všichni stejný čas, 127. KÖNIG (ČR/Bora-hansgrohe) -3:20.

Průběžné pořadí: 1. Bevin 4:34:43, 2. Caruso (It./BMC), 3. Van Avermaet (Belg./BMC), 4. Dennis (Austr./BMC) všichni stejný čas, 5. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) -4, 6. Kwiatkowski -9, ...60. ŠTYBAR -55, 132. KÖNIG -5:32.

Autor: