Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Koho policista nepokutuje? Řepku

Sport

  17:06
PRAHA - Umíte si představit, že parkujete v místě, kde se nesmí zastavit, u vašeho auta postává městský strážník a přesto se vám nic nestane? Asi stěží. Tedy pokud nejste třeba slavný obránce fotbalové Sparty Tomáš Řepka.

Policisté Tomáše Řepku s jeho vozem nechali být. foto: Lidové noviny

Té scény si všiml každý, kdo se k ní v úterý odpoledne nachomýtl. Na chodníku pražské Bělohorské ulice zastavil drahý sportovní vůz, bílé Lamborghini. Dveře se elegantně zvedly a vystoupil fotbalista Tomáš Řepka.

Jen odešel, zastavil přímo před jeho autem vůz městské policie. "Vypadalo to jako jasná věc: Řepka zchudne o pár stokorun,“ popsal LN událost jeden z náhodných svědků, který nechce být jmenován (redakce jeho jméno zná). Zároveň vše nafotil.

Další průběh události ho šokoval. Řepka prošel kolem strážníka, nasedl do vozu a odjel. Policista dělal, jako by se nic nedělo. "To je naprosto špatně. Nechám celou věc prošetřit,“ říká náměstek primátora, který je odpovědný za městskou policii, Rudolf Blažek. "Není možné někoho protěžovat jen proto, že to je fotbalista, zpěvák nebo politik.“

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!