Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kolocová s Kvapilovou postoupily na ME do čtvrtfinále a jdou kousek od medaile

Sport

  16:16
JURMALA - Plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou postoupily na mistrovství Evropy do čtvrtfinále a jedna výhra je dělí od bojů o medaile. Páté nasazené dnes v lotyšské Jurmale otočily osmifinálový duel se Švýcarkami Ninou Betschartovou a Tanjou Hüberliovou a turnajové čtyřky porazily 13:21, 21:18 a v tie-breaku 15:8.

Michala Kvapilová ukazuje své spoluhráčce signály na síti. foto: ČTK

V sobotním boji o semifinále se Hoidarová Kolocová s Kvapilovou střetnou s desátými nasazenými Finkami Taru Lahtiovou a Anniinou Parkkinenovou.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko)

Ženy - osmifinále: HOIDAROVÁ KOLOCOVÁ, KVAPILOVÁ (5-ČR) - Betschartová, Hüberliová (4-Švýc.) 2:1 (-13, 18, 8).

Česká dvojice v prvním setu proti Švýcarkám získala jen 13 bodů a také v úvodu druhého prohrávala. Ztrátu čtyř bodů ale Hoidarová Kolocová s Kvapilovou smazaly, vyrovnaly na 13:13 a v koncovce rozhodly od stavu 17:16. V úvodu zkrácené hry znovu zaostávaly, ale z 1:3 se dostaly na 4:4. Od stavu 7:6 vyhrály šest bodů v řadě a po 44 minutách se radovaly z postupu.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou mohou v případě zisku medaile navázat na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou, které loni vybojovaly stříbro. Letos svůj start v Jurmale na poslední chvíli zrušily kvůli problémům Nausch Slukové se zády. Čeští muži se na ME nekvalifikovali.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...