Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Komando Berdych - Štěpánek opět úřadovalo, vedeme 2:1

Sport

  16:15
OSTRAVA - České tenisty dělí jediný bod od první účasti v semifinále Davisova poháru po třinácti letech. Po dnešní čtyřhře v Ostravě vedou nad Argentinou 2:1 na zápasy díky tomu, že si Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem udrželi daviscupovou neporazitelnost v deblu výhrou nad Josém Acasusem a Leonardem Mayerem 6:1, 6:4 a 6:3. O výsledku utkání rozhodnou nedělní dvouhry.

Štěpánek a Berdych. foto: ČTK

Česko - Argentina

Celý Daviscupový víkend budeme sledovat v kontinuálním on-line přenosu. ZDE

Podle očekávání se do čtyřhry postavili Berdych se Štěpánkem. Na druhé straně se překvapivě objevil José Acasuso, Leonarda Mayer. Světová pětka Del Potro zůstal jen v publiku. To kvitoval s povděkem i Radek Štěpánek, který včera kvůli zranění odpočíval: "Byli jsme překvapení, že nenasadili Del Potra, za což jim děkujeme. My jsme hráli skvěle a jsme rádi, že se podařilo získat druhý bod." Společně s Berdychem na Argentince vlétli od prvního míčku a soupeř hrál jen druhé housle. První set české komando získalo za 23 minut 6:1. V tom druhém se sice o výsledek prali trochu déle, ale díky brejku v poslední hře získali set v poměru 6:4.

V poslední sadě měli naši největší problémy. Poprvé dokonce přišli o své podání, to si ale vzali následně zpátky. Argentinci se pak nechali rozhodit špatným výrokem rozhodčího a už se do zápasu nedokázali vrátit. "Chytili jsme se hned od začátku, a pak jsme se vezli na vlně až do konce," glosoval průběh zápasu Berdych. Klíčový bod ze čtyřhry tak získal náš tým a zítra nám stačí jediná výhra k postupu do semifinále.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...