Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Končí McGregor kvůli pozornosti o další milionový zápas? ‚Budu čekat, až se vrátíš,’ popichuje Mayweather

Sport

  12:22
Dublin - Když hvězda smíšených bojových umění Connor McGregor oznámil svůj konec zápasení, vyvolal tím spoustu reakcí. Konec kariéry je totiž v této branži obvyklým trikem na zvýšení zájmu a vylepšení vyjednávací pozice. Podobné pozornosti v minulosti využilo množství bojovníků ke svému návratu, mezi nimi byli i šampioni Muhammad Ali či Floyd Mayweather.

4) Connor McGregor nevstoupil do ringu od listopadu 2016, peníze však zápasník MMA vydělal boxerským zápasem s jedničkou žebříčku Floydem Mayweatherem. Jeho jmění činí přibližně 99 milionů dolarů (2,1 miliardy korun). foto: Twitter BleacherReport

Potom, co se vrátil Connor McGregor po 15 měsících do klece, zdolal v lednovém utkání v Las Vegas po čtyřiceti sekundách amerického zápasníka Donalda Cerroneho a hýřil sebevědomím.

„Cítím se opravdu dobře. Kdo rozdává knockouty napříč váhovými kategoriemi? Všichni se snaží být jako já, ale to se jim nepodaří. Můžete znovu vyrýt mé jméno do historie,“ řekl McGregor po zápase.

Už před tímto utkání ukončil irský zápasník podruhé svoji kariéru, nakonec ho však zlákala touha vrátit se do klece a tučná prémie za vyhraný zápas. Z klání proti Cerronemu si McGregor odnesl podle amerických médií přes 3 miliony dolarů (přibližně 70,5 milionů korun), teď ale na svém twitterovém účtu oznámil, že potřetí během čtyř let končí kariéru.

„Ahoj lidi, rozhodl jsem skončit s bojováním. Díky vám všem za skvělé vzpomínky! Byla to jízda! Zápasení mě ale už přestalo bavit a to je ten pravý důvod,“ snažil se vysvětlit McGregor.

A spustil tím vlnu reakcí.

4) Connor McGregor nevstoupil do ringu od listopadu 2016, peníze však zápasník...
Gratulace Cerroneho po utkání.

„Pokud se nepletu, tak si říkal Tysonovi, že mě porazíš, až spolu půjdeme zápasit podruhé a teď utíkáš! Myslel jsem, že chceš porazit nejlepší. Budu čekat na to, až se vrátíš a porazím tě podruhé,“ popichuje Ira Floyd Mayweather, jenž McGregora udolal v roce 2017 v desátém kole.

Za prohru si mimochodem rodák z Dublinu přišel na 30 milionů dolarů (přibližně 704 milionů korun), což jsou dvě třetiny jeho příjmů v zápasnické kariéře (dohromady vydělal 45 milionů dolarů).

A nit suchou nenechal na McGregorovi ani agent jeho úhlavního rivala Khabiba Nurmagomedova Ali Abdelaziz, se kterým Ir prohrál v říjnu 2018 a po následné pozápasové bitce dostal šestiměsíční distanc.

„Měl ses posunout a bojovat proti Tonymu Fergusonovi, schovával ses před ním roky. Nyní si sedni na zadek a koukej se na dva nejlepší zápasníky světa,“ napsal tweet plný narážek Khabibův agent k utkání jeho svěřence s Justinem Gaethejem (ten měl mimochodem s McGregorem také několik slovních přestřelek).

Jde o další část McGregorových hrátek či svůj konec myslí tentokrát skutečně vážně?

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...