Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Kubina zařídil vítězný gól Tampy

Sport

  9:23
NEW YORK - Českému reprezentačnímu obránci Pavlu Kubinovi se po olympiádě v Turíně daří. Hlavně v ofenzivě se prosazuje tak, jak se od něho čekalo už na začátku ligy.

Pavel Kubina foto: AFP

Český reprezentační obránce Pavel Kubina rozhodl v prodloužení čtvrtečního zápasu NHL o vítězství Tampy nad Washingtonem 4:3. Olympionik z Turína docílil svého pátého gólu v sezoně.

"Hodně týmů nás nahání. Bod navíc je tedy důležitý," uvedl zadák. K vítězství Lightning přispěl přihrávkou i Václav Prospal. "Třikrát jsme prohrávali, třikrát jsme to dotáhli a ještě výsledek otočili. To je fajn, ale příště musíme hrát lépe," dodal trenér John Tortorella.

V dresu hostů byl u všech vstřelených gólů mladý Alexander Ovečkin, jenž se s 86 body stal nejlepším ruským nováčkem v historii NHL. Už o dva zásahy víc než Kubina má na svém kontě další bek Roman Hamrlík z Calgary.

Zlínský rodák totiž přispěl dvěma přesnými ranami k vysoké výhře svých barev nad St. Louis 7:2. "Co vám mám říkat, byly to šťastné střely," popsal novinářům své góly olympijský vítěz z Nagana.

Netradičně ofenzivně pojali hokejisté New Jersey utkání v Atlantě. Vyhlášeným obranářům tentokrát nestačilo k výhře ani pět vstřelených gólů, jeden dal Patrik Eliáš. Domácí se radovali po výsledku 6:5 ze dvou bodů i díky brankám Roberta Holíka a Patrika Štefana. 

Atlantu posílil už uzdravený forvard Marián Hossa, jehož um dal produktivitě Thrashers patřičný lesk. Slovenský útočník zaznamenal gól a dvě asistence. Stejného počtu přihrávek dosáhl i jeho další český spoluhráč Jaroslav Modrý.

Dramatickou podívanou rozhodl až v nastaveném čase Peter Bondra. "Vedli jsme už 4:1. Můžeme se zlobit jen sami na sebe, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce," hořekoval gólman Devils Martin Brodeur.

Domácí dostal zpět do zápasu Holíkův gól na 2:4. "Bobby nás nastartoval k obratu," usoudil Bondra, který dále doufá, že v nadcházejících duelech jeho tým zlepší defenzivu. "Ta je v dnešním hokeji klíčová."

Zápas prakticky o čtyři body sledoval Montreal, kam přijel největší rival Canadiens a především úhlavní konkurent v boji o play off Toronto. Svěřenci Pata Quinna však odjeli s nepořízenou, když absolutně nezvládli úvod střetnutí.

Hned úvodní dvacetiminutovku prohráli 0:4 a dobře bránící domácí pak vývoj souboje v poklidu kontrolovali. Nakonec vyhráli, i zásluhou asistence Tomáše Plekance, 5:1.
"Hráli jsme jednoduše. První třetina byla parádní," radoval se gólman Montrealu Cristobal Huet.

"Nehráli jsme o tolik hůř než oni. Připravení jsme byli dobře, Habs ale hned na začátku proměnili vypracované příležitosti," našel klíčový moment kapitán Maple Leafs Mats Sundin. 

Detroit si s přehledem poradil se San Jose 4:0, na čemž měl zásluhu i autor dvou finálních přihrávek Robert Lang. Brankář Manny Legace vychytal 12. čisté konto kariéry. "Až za rozhodnutého stavu jsem si trošku zachytal, jinak jsem moc práce neměl," usmívala se jednička Red Wings.

Ani přihrávka Radima Vrbaty nepomohla tápajícímu Chicagu k bodům proti rovněž nevýraznému Phoenixu. "Nějaké šance jsme měli, ale nedali je. Phoenix má tým, který hraje na hranici možností celých šedesát minut, i proto se nám nepovedlo ani vyrovnat," pokrčil rameny kouč Blackhawks Trent Yawney po prohře 3:4.

Stejným výsledkem skončil i poslední čtvrteční zápas. Vancouver v něm ale zdolal Edmonton až po samostatných nájezdech.

Autoři: ,

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...