Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Kvalitní účast na biatlonovém ME. Představí se Fourcade, Schempp či Moravec

Sport

  13:40
Raubič - Netradičně velká jména se objeví na mistrovství Evropy v biatlonu. Zatímco většinou bývá šampionát vrcholem pro závodníky z IBU Cupu, letos se v běloruském Raubiči představí mimo jiné sedminásobný vítěz Světového poháru Martin Fourcade z Francie a jeho sokem bude také Ondřej Moravec.

Francouzský biatlonista Martin Fourcade. foto: AP/ČTK

Startují také trojnásobný mistr světa Simon Schempp z Německa a dvojnásobný olympijský medailista z Pchjongčchangu 2018 Sebastian Samuelsson ze Švédska. „Myslím, že to bude nejatraktivnější evropský šampionát v historii,“ řekl na webu českého svazu Moravec, kterého ve středu 20. února čeká vytrvalostní závod.

Moravec stejně jako Fourcade či další biatlonisté dal před nedávnými Světovými poháry v Kanadě a USA přednost přípravě a nyní se vrací do závodů. „Evropu beru hodně vážně. Chci se tam ukázat,“ naznačil trojnásobný olympijský medailista, že účast na ME pro něj není jen příprava na světový šampionát, který začne 7. března v Östersundu.

I Moravec kdysi začínal sbírat zkušenosti právě na kontinentálním šampionátu. Je čtyřnásobným juniorským mistrem Evropy a mezi dospělými na ME startoval naposledy před 11 lety v Novém Městě na Moravě, kde byl členem bronzové štafety mužů.

Dále se představí Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Ondřej Hošek, Milan Žemlička, Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Anna Tkadlecová.

Během čtyř dnů jsou od středy do neděle na programu ME vytrvalostní závody, smíšené štafety (dvojic a čtveřic), sprinty a stíhací závody.

Autor: