Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kvitová prohrála na Turnaji mistryň i třetí zápas, Bartyové podlehla 0:2

Petra Kvitová foto: Reuters

Aktualizováno
Šen-čen - Petra Kvitová na Turnaji mistryň nepostoupila ze skupiny. V čínském Šen-čenu prohrála i třetí zápas, světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie dnes podlehla jednoznačně 4:6 a 2:6. Utkání jsme vám přinesli v onlajn reportáži.
  11:40aktualizováno  13:18

Bartyová se díky tomu dostala do semifinále. O druhé postupové místo z Červené skupiny se v přímém souboji utkají Belinda Bencicová ze Švýcarska a nizozemská náhradnice Kiki Bertensová.

Na rozdíl od vyrovnaných zápasů s Naomi Ósakaovou a Bencicovou dnes Kvitová neuhrála ani set. V první sadě neproměnila ani jeden ze čtyř brejkbolů a sama naopak podání v pátém gamu ztratila.

Onlajn reportáž si přečtěte ZDE

Druhá sada byla ještě jednoznačnější. Devětadvacetiletá Češka kupila chyby a rychle prohrávala 0:4. Pak sice zkorigovala stav, ale na returnu žádnou šanci nedostala a podlehla vítězce Roland Garros Bartyové potřetí za sebou.

Vítězka Turnaje mistryň z Istanbulu 2011 Kvitová tak zopakovala neslavný výsledek z loňského vyvrcholení sezony v Singapuru, kde rovněž ve skupině třikrát prohrála. 

V součtu s finálovou porážkou v roce 2015 v Singapuru ztratila na Masters sedmý zápas v řadě.

Z českých hráček tak má šanci na semifinále dvouhry jen Karolína Plíšková, která se v pátek utká o postup s Rumunkou Simonou Halepovou. V semifinále čtyřhry je Barbora Strýcová s tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej.

Dvouhra - Červená skupina:

Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:2.

Tabulka:

1.Bartyová3215:32
2.Bencicová2113:31
3.Bertensová1102:11
4.Kvitová3032:60

Poznámka: Japonka Naomi Ósakaová kvůli zranění po prvním utkání odstoupila, nahradila ji Bertensová.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!