Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Po porážce to nebylo nejveselejší, přiznala Kvitová. Příští týden bude vypovídat u soudu

Sport

  13:25aktualizováno  15:19
PRAHA - Jen na otočku přiletěla tenistka Petra Kvitová do Prahy. V areálu pražské Sparty ukázala stříbrný talíř za finále grandslamového Australian Open a pohár za turnajový triumf v Sydney a ještě dnes odletí obhajovat titul do Petrohradu.

„Kdyby mi to někdo řekl před odletem, brala bych to všemi deseti,“ usmívala se Kvitová. foto:  Michal Šula, MAFRA

Že nemáš titul z Australian Open? Petro, ty jsi vítězka v životě, říká Navrátilová

Šéf prostějovského tenisu a manažer Miroslav Černošek ji oslovil jako legendu světového sportu. „Co se týče počtu sledovatelů, tak se Petra stala druhou nejlepší českou sportovkyní po Petru Čechovi,“ uvedl.

„Celé ty tři týdny, co jsem hrála hodně zápasů, jsem se cítila výborně. Jsem trochu unavenější, ale je to hlavně z letu, z Austrálie je to sem pár hodin,“ prozradila Kvitová, která se v Praze dlouho nezdrží, protože velice brzy odlétá na turnaj v Petrohradu.

„Ten turnaj je nádherný, letím tam s kamarádkou, a uvidíme, jak to tam dopadne,“ usmívala se Kvitová, která v sobotu ve finále Australian Open podlehla Japonce Naomi Ósakaové.

„Po porážce jsem nebyla nejveselejší, ale už to trošku přebolelo. Pozitivní věci převažuji nad negativními. Trofeje mluví za vše a určitě mám na čem stavět. Kdyby mi to někdo řekl před odletem, brala bych to všemi deseti,“ usmívala se rodačka z Bílovce.

Od tenisové Sparty dostala Petra Kvitová dort.
Petra Kvitová s trofejí pro finalistku Australian Open.

„Myslím, že Ósakaová porazitelná byla, je to taky jen člověk z masa a kostí, bylo to jen o pár minišancích, které jsem měla v průběhu zápasu, a ona je zvládla lépe,“ hodnotila své šance ve finále.

„Na finále bych se těšila za každých okolností, takže by mi bylo jedno, jestli tam stála Ósakaová, nebo by tam byla Karolína Plíšková,“ okomentovala hypotetickou otázku, jak by se cítila, pokud by se uskutečnilo „české“ finále.

Prozradila, že post světové jedničky pro ni není cílem. A co je, ptali se novináři. „Nejsem ten člověk, který by své cíle říkal, takže ani vám je neprozradím,“ smála se česká tenistka.

Kromě tenisu se vydá i k soudu

Netenisový program má naplánovaný na 5. a 6. února. To se vydá ke Krajskému soudu v Brně, kde se bude řešit útok na její osobu, z něhož je obžalován třiatřicetiletý Radim Žondra, který ale vinu popírá.

Tenistka se s ním ale nepotká, požádala o výslech mimo soudní síň, aby se s obžalovaným nemusela potkat.

Sama tenistka se k soudu nevyjádřila, pověřila svého mluvčího Karla Tejkala. „Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit,“ řekl Tejkal novinářům.

Osmadvacetiletou Kvitovou pachatel přepadl v prosinci 2016 v bytě v Prostějově a vážně jí pořezal levou ruku, v které drží raketu. Hráčka podstoupila operaci a po pěti měsících se úspěšně vrátila na kurty, což nyní podtrhla v Melbourne.

Petra Kvitová při setkání s novináři po propuštění z nemocnice poté, co ji byli operované prsty levé ruky. Kvitovou napadl v jejím bytě neznámý útočník.

Ráda by ale také uzavřela soudní jednání, proto se nyní chystá vypovídat. „Petra je připravena odpovědět na všechny otázky a udělat vše, co je nezbytné, aby mohl soud spravedlivě rozhodnout o vině a následně o trestu,“ řekl Tejkal.

Prostřednictvím svého právního zástupce požádala druhá tenistka světového žebříčku o výslech mimo soudní síň. „Soud zvažuje žádost, aby výslech mohl probíhat v nepřítomnosti Petry v soudní síni, ve stejné místnosti jako bude obžalovaný,“ řekl Tejkal. Kvitová loni při rekognici Žondru poznala a označila za pachatele.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!