Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Láska, jež překonala i oceán

Sport

PRAHA - Kateřina a Matthew. Olympijská vítězka z Pekingu už před lety okouzlila půvabem a pevnými nervy nejen střelecký svět, ale také amerického střelce Matthewa Emmonse. Olympijského vítěze z Atén 2004, kde sama získala bronz.

Láska z manželů Emmonsových přímo vyzařuje. foto: ČTK

„Chodit jsme spolu začali na podzim roku 2005, když jsme byli na soustředění v Coloradu Springs. Tehdy jsem pochybovala, jestli mě střelba ještě uspokojuje, ale Matt mě přesvědčil o opaku. Jsem mu za to vděčná,“ vzpomíná Kateřina Emmons, za svobodna Kůrková. S Mattem se vzali loni 30. června v Česku.

Nestává se často, aby manželství uzavřeli partneři mimořádně úspěšní v jednom sportu. Nese to možná nějaké negativní stránky?

„Že by nás na ulici poznávalo dvakrát tolik lidí?“ směje se Matt Emmons. V Americe to prý nehrozí. „Česko je malé, lidé nás poznávají víc. Ale je to v pohodě,“ říká okatá střelkyně.

Matt označuje sport za důležitý styčný bod. „Často se o střelbě bavíme, radíme si, posloucháme názory toho druhého. Už jsme si zvykli, učíme se od sebe.“

Jistý čas museli překonávat vzdálenost. „Párkrát jsme se neviděli i tři měsíce, tak jsme si volali, mailovali. Telefony se trochu prodražily, ale na to se nehledí. Zvládli jsme to,“ vypráví Kateřina, jež v dubnu očekává miminko.

„Někdy jsou věci komplikovanější - jsme ze dvou kontinentů, musíme víc cestovat. Trochu se mi to nelíbilo, ale teď už si to užívám,“ říká budoucí otec.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!