Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Los Turnaje mistryň: Kvitová ve skupině vyzve i Serenu Williamsovou

Sport

  18:13aktualizováno  18:15
ISTANBUL - Světovou jedničku a suverénku letošní sezony Serenu Williamsovou z USA má Petra Kvitová v Červené skupině na Turnaji mistryň v Istanbulu. Dnešní los rozhodl, že se česká tenistka střetne také s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Němkou Angelique Kerberovou. Hrát se začne v úterý.

Česká tenistka Petra Kvitová foto: ČTK

Bílou skupinu tvoří Běloruska Viktoria Azarenková, Číňanka Li Na, Srbka Jelena Jankovičová a Italka Sara Erraniová, která bude hrát na Turnaji mistryň i čtyřhru. "Už se těším, až si stoupnu na kurt. Mám na Istanbul krásné vzpomínky," řekla při slavnostním ceremoniálu Kvitová, oblečená v modrých šatech. Třiadvacetiletá tenistka předloni při své premiéře prestižní turnaj vyhrála, loni kvůli nemoci po úvodní porážce ve skupině odstoupila.

Serenu Wlliamsovou v předešlých čtyřech zápasech Kvitová nedokázala porazit, letos v Dauhá ale sehrála s Američankou vyrovnanou třísetovou bitvu. Radwaňskou letos porazila, ale loni s Polkou na Turnaji mistryň ve skupině prohrála. S Kerberovou má svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy vyrovnanou bilanci 2:2, v nedávném finále na turnaji v Tokiu dokázala Němku porazit. Turnaj mistryň má letos zvýšenou dotaci šest milionů dolarů. Neporažená vítězka v hale Sinan Erdem Dome získá 2,145 milionu dolarů a 1500 bodů do žebříčku WTA.

Los tenisového Turnaje mistryň

Červená skupina
Kvitová (5)
S. Williamsová (1-USA)
A. Radwaňská (3-Pol.)
Kerberová (8Něm.)

Bílá skupina
Azarenková (2-Běl.)
Li Na (4-Čína)
Erraniová (6-It.)
Jankovičová (7-Srb.)

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...