Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Lukáš Bauer zvítězil v Lahti

Sport

  13:45
LAHTI - Český lyžař Lukáš Bauer potvrdil skvělou formu vítězstvím v Lahti na 15 kilometrů klasicky s intervalovým startem. Druhého Reneho Sommerfeldta porazil o dvacet sekund. Tím si Němec ještě udržel teoretickou naději na celkový triumf ve Světovém poháru. O dalších šest sekund za Sommerfeldtem zaostal překvapivě třetí Kazach Sergej Čerepanov.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

"Je to fantastické vítězství, protože se mi v Lahti líbí," řekl v televizním rozhovoru po dojezdu do cíle Bauer, který se v cílové rovince klaněl finským fanouškům.

Sportovec tak slaví svůj šestý triumf v sezoně. Ve žlutém dresu pro lídra průběžného pořadí SP vyrazil na trať jako poslední ze závodníků a od začátku ukazoval, že je ve skvělé formě. Vedl na všech mezičasech, na pátém se jeho náskok vyšplhal dokonce až na téměř 25 vteřin.

"Původně jsem chtěl šetřit síly, protože byl těžký sníh. Na prvním mezičase jsem ale dostal zprávu, že mám náskok a tak jsem si řekl, že do toho dám všechno," dodal český reprezentant.

Bauer se zatím nechce příliš zatěžovat myšlenkou, že triumf ve Světovém poháru má jistý.  "Spíš čekám, kdy na mě přijde krize," uvedl lyžař v narážce na dosavadní excelentní formu.

Český reprezentant si udržuje náskok 428 bodů před Sommerfeldtem, ve hře je
ještě 500 bodů. Z celkového vítězství by se mohl Bauer radovat už po středečním sprintu v norském Drammenu, i když tam nebude startovat. Pokud Sommerfeldt výrazně nezaboduje, bude definitivně jasno.

Autoři: ,
Témata: Lukáš Bauer, Lahti

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!