Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Podmol může na Dakar. Český motocyklista formálně splnil podmínky ke startu

Libor Podmol po jednom ze závodů letošního seriálu MS, v němž skončil na druhém místě. foto: Facebook Libor Podmol

Sevilla - Motocyklový jezdec Libor Podmol na Andaluské rallye formálně splnil podmínky pro účast na Rallye Dakar v lednu příštího roku. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu potřeboval soutěž ve Španělsku dokončit, což se mu podařilo. Navíc obsadil v kategorii Rallye 2 vypsané pro nováčky dálkových rallye a méně zkušené jezdce, třetí místo.
  22:24

Cink dojel na mistrovství světa bikerů pátý, Čábelická byla jedenáctá

„Byla to pro mě první ostrá rallye na velké motorce a musím říci, že je to drsnější, než jsem čekal. Vím, na čem mám pracovat na Dakar,“ uvedl Podmol v tiskové zprávě. Rychlejší než člen týmu Orion Moto Racing Group (MRG) byl pouze několikanásobný mistr světa v enduru David Knight z Velké Británie a Španěl Tosha Marzal Schareina.

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní...
Autor reportáže oděný v závodnické kombinéze.

Za vítězným Knightem nakonec Podmol zaostal po čtyřech etapách jen o 17 minut. „Jsme s výsledkem spokojení. Libor měl několik krizových situacích, ze kterých se pokaždé dostal. Soutěž byla v mnoha věcech podobná Dakaru, se vším si poradil dobře a je to motivace do další části přípravy,“ řekl šéf týmu MRG Ervín Krajčovič.

Ve Španělsku startovali i Jan Brabec, který se představil v kategorii Rallye GP pro zkušené jezdce a obsadil 19. místo. „Super rychlé úseky střídaly technické úseky. Užil jsem si to a vím, že dokážu bojovat o Top 10. Mrzí měl jen čerpadlo v zadní nádrži, které mě v celkovém pořadí odsunulo na zadní příčky,“ uvedl Brabec na instagramu. Technické problémy měl hned v první etapě.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...