130 let

Libor Podmol po jednom ze závodů letošního seriálu MS, v němž skončil na druhém místě. | foto: Facebook Libor Podmol

Podmol může na Dakar. Český motocyklista formálně splnil podmínky ke startu

Sport
  •   22:24
Sevilla - Motocyklový jezdec Libor Podmol na Andaluské rallye formálně splnil podmínky pro účast na Rallye Dakar v lednu příštího roku. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu potřeboval soutěž ve Španělsku dokončit, což se mu podařilo. Navíc obsadil v kategorii Rallye 2 vypsané pro nováčky dálkových rallye a méně zkušené jezdce, třetí místo.

Cink dojel na mistrovství světa bikerů pátý, Čábelická byla jedenáctá

„Byla to pro mě první ostrá rallye na velké motorce a musím říci, že je to drsnější, než jsem čekal. Vím, na čem mám pracovat na Dakar,“ uvedl Podmol v tiskové zprávě. Rychlejší než člen týmu Orion Moto Racing Group (MRG) byl pouze několikanásobný mistr světa v enduru David Knight z Velké Británie a Španěl Tosha Marzal Schareina.

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní...
Autor reportáže oděný v závodnické kombinéze.

Za vítězným Knightem nakonec Podmol zaostal po čtyřech etapách jen o 17 minut. „Jsme s výsledkem spokojení. Libor měl několik krizových situacích, ze kterých se pokaždé dostal. Soutěž byla v mnoha věcech podobná Dakaru, se vším si poradil dobře a je to motivace do další části přípravy,“ řekl šéf týmu MRG Ervín Krajčovič.

Ve Španělsku startovali i Jan Brabec, který se představil v kategorii Rallye GP pro zkušené jezdce a obsadil 19. místo. „Super rychlé úseky střídaly technické úseky. Užil jsem si to a vím, že dokážu bojovat o Top 10. Mrzí měl jen čerpadlo v zadní nádrži, které mě v celkovém pořadí odsunulo na zadní příčky,“ uvedl Brabec na instagramu. Technické problémy měl hned v první etapě.

Autor: ČTK