Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nadvláda norských biatlonistů. Sprint ovládl Laegreid, nejlepším Čechem sedmadvacátý Moravec

Nejlépe z Čechů si v Hochfilzenu vedl Ondřej Moravec. foto: ČTK

Hochfilzen - Ondřej Moravec dojel sedmadvacátý v dnešním sprintu Světového poháru biatlonistů v rakouském Hochfilzenu. Nejvýše z českých reprezentantů skončil především díky přesné střelbě. Závod patřil Norům, kteří obsadili první čtyři místa, z vítězství se radoval Sturla Holm Laegreid.
  16:09

Za Moravcem bodoval ještě s jednou chybou na střelnici 32. Michal Krčmář. Do sobotní stíhačky se dostali také 49. Adam Václavík a při debutu mezi elitou i 55. Milan Žemlička. Jakub Štvrtecký jel pět trestných kol a byl až 83.

Ondřej Moravec v Kontiolahti.
Vpředu Michal Krčmář, vzadu Ondřej Moravec, oba z ČR.

Moravec trefil všechny terče, ale na trati patřil k průměru. „Byl šílenej boj. Sníh neodjíždí. Tohle je velká dřina,“ řekl v České televizi. 

Rád by se v Hochfilzenu dostal i do nedělního závodu s hromadným startem. „Dal jsem si to za cíl a myslím, že jsem položil dobrý základ. Masáky se počítají,“ řekl.

Třiadvacetiletý Laegreid zaznamenal druhý triumf v SP v kariéře. Poprvé se radoval na úvod sezony ve vytrvalostním závodu. Sprint ovládl před krajany Johannesem Dalem, lídrem SP Johannesem Thingnesem Böem, který dojel třetí i přes dvě chyby na střelnici, a Vetlem Sjästadem Christiansenem.

V pátek mají na pořadu sprint biatlonistky, v sobotu jsou stíhačky a v neděli závody s hromadným startem, po kterých následuje pauza do ledna.

Autor: