Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nečekaný konec. Nadal nestačil na své oblíbené antuce na Fogniniho

Sport

  17:42
Monte Carlo - Španělský tenista Rafael Nadal nečekaně vypadl v Monte Carlu v semifinále a sbírku rekordních jedenácti titulů z turnaje Masters na oblíbené antuce nerozšíří. Druhý hráč světa dnes v semifinále prohrál 4:6 a 2:6 s Fabiem Fogninim.

Rafael Nadal si vyčítá pokažený úder při zápase s Fabiem Fogninim foto: ČTK

Italský tenista v neděli vyzve Dušana Lajoviče, kterého čeká první finále v kariéře. Nenasazený srbský hráč si v semifinále poradil 7:5 a 6:1 s turnajovou desítkou a čtvrtfinálovým přemožitelem světové jedničky Novaka Djokoviče Rusem Daniilem Medveděvem.

Nadal na antuce v Monte Carlu vyhrál posledních 18 zápasů a 25 setů a proti Fogninimu to vypadalo, že sérii bez problémů prodlouží, protože se v prvním setu ujal vedení 3:1. Jenže osmnáctý hráč světa zabral, skóre otočil a ve druhé sadě už utkání dominoval.

Fognini se ujal vedení 5:0, a i když poté Nadal odvrátil tři mečboly i „kanára“, dokázal pouze snížit na konečných 2:6. Španělský tenista tak přišel o šanci získat v Monte Carlu čtvrtý titul za sebou, když tam v semifinále vypadl poprvé od roku 2015.

Lajovič ve druhém semifinále předvedl velký obrat, protože v prvním setu prohrával 1:5. Čtrnáctý hráč světa Medveděv ale nedokázal ve větrných podmínkách zopakovat výkon ze čtvrtfinále, kde vyřadil světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Djokoviče.

Osmadvacetiletý Lajovič, kterému v žebříčku patří 48. místo, tak v Monte Carlu stále neztratil ani set. Současně se stal nejníže postaveným finalistou turnaje od roku 2001, kdy si o titul neúspěšně zahrál tehdejší třiapadesátý hráč světa Hišám Arází z Maroka.

Autoři:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...