Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Německá rychlobruslařka dojela pro medaili po břiše

Sport

  10:15
VANCOUVER - Ani pád Anny Friesingerové-Postmové nepokazil německým rychlobruslařkám cestu za obhajobou zlatých olympijských medailí ve stíhacím závodu družstev. Třiatřicetiletá hvězda upadla v cílové rovince v semifinálové jízdě proti americké trojici, ale projela cílem po břiše včas na to, aby Němky vybojovaly s náskokem pouhých 23 setin sekundy postup.

Rychlobruslařka Anna Friesingerová-Postmová foto: ČTK

"Bála jsem se, že jsem holkám všechno pokazila. Kopnula jsem tam nohu, protože jsem věděla, že tam mám čip. Jak je vidět, i nemožné věci se stávají," radovala se Friesingerová-Postmová. V předposlední zatáčce se jí prý podlomila kolena a v závěrečných metrech jí nohy ujely znovu. "Zestárla jsem v tom závodu o pět let," řekla s úlevou.

"Ale nakoplo nás to. Věděly jsme, že pak můžeme bojovat do posledních centimetrů." V rovněž dramatickém finále s Japonskem zvítězily německé závodnice dokonce jen o dvě setiny. V závěrečném souboji už vyčerpaná Friesingerová-Postmová v sestavě chyběla a pro zlato dojela trojice Stephanie Beckertová, Daniela Anschützová-Thomsová a Katrin Mattscherodtová.

Friesingerová-Postmová, kterou v sezoně trápilo zranění kotníku, kolen a prasečí chřipka, získala medaili na čtvrté olympiádě za sebou. "Tahle je hodně cenná," uvedla držitelka zlata na 1500 metrů ze Salt Lake City. Další už nepřidá, svou účast v Soči 2014 vyloučila. "Kdepak, kdepak. Zlobí mě kolena," prohlásila.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...