Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Nemocná Kvitová musí do soboty odpočívat. Jsem unavená, říká

B. J. King Cup

  14:03
PRAHA - Nejméně do soboty si tenistka Petra Kvitová poleží v posteli. Světová šestka se ve středu odhlásila z Turnaje mistryň v Istanbulu kvůli zánětu průdušek, který vyšetření v Brně potvrdilo, a má naordinovaný klid.

Petra Kvitová foto: ČTK

"Cítím se unavená, ale jsem ráda doma v posteli. Budu několik dnů odpočívat," řekla Kvitová. Léčba směřuje k tomu, aby loňská wimbledonská vítězka mohla být za týden oporou tenistek ve finále Fed Cupu proti Srbkám v pražské O2 areně.

Dvaadvacetiletá Kvitová prohrála v úterý v Istanbulu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se z turnaje odhlásila. Ještě večer podstoupila první vyšetření v Brně, další absolvovala dnes a vždy se potvrdil zánět průdušek.

Antibiotika nebere

Hráčka ale s ohledem na příští týden, kdy by měla hrát Fed Cup a v pondělí exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou, nebere antibiotika. Na základě dalších vyšetření se o víkendu rozhodne, kdy se Kvitová znovu postaví na kurt.

"Exhibice se Šarapovovou se uskuteční v každém případě. Počítáme s Petrou, ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která marketingově připravuje exhibici i Fed Cup.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...