Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Neuvěřitelný obrat. Nadal prohrával ve třetím setu 1:5, přesto Medveděva na Turnaji mistrů udolal

Španělský tenista Rafael Nadal uhájil na Turnaji mistrů světový trůn a jako jednička zakončil sezonu již popáté v kariéře. V Londýně ho mohl z čela žebříčku sesadit Srb Novak Djokovič, ale vypadl už ve skupině foto: ČTK

Londýn - Světová jednička Rafael Nadal ze Španělska odvrátil v druhém utkání na Turnaji mistrů Daniilu Medveděvovi mečbol a ruského tenistu v repríze finále US Open porazil 6:7, 6:3 a 7:6.
  18:12aktualizováno  22:33

Třiatřicetiletý Mallorčan prohrával v rozhodujícím setu 1:5 a byl na hraně vyřazení, po obratu si však udržel šanci na semifinále a setrvání na prvním místě žebříčku na konci sezony.

Výsledky:

Nadal (1-Šp.) - Medveděv (4-Rus.) 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (7:4)
Cicipas (6-Řec.) - A. Zverev (7-Něm.) 6:3, 6:2

Nadal v pondělí v prvním zápase v Londýně podlehl Němci Alexanderu Zverevovi a dnešní duel s Medveděvem si tedy už nemohl dovolit ztratit. Přesto se zdálo, že se bude radovat jeho o deset let mladší soupeř. 

Medveděv se dostal v třetí sadě do vedení 5:1 a navíc získal mečbol, Nadal ale předvedl svého bojovného ducha, jenž ho zdobí celou kariéru a pomohl mu k zisku 19 grandslamových titulů.

Nadal otočil pěti gamy za sebou na 6:5, Medveděv ještě zachránil tie-break, ale v něm zvítězil 7:4 španělský favorit. 

Nadal po dvou hodinách a 44 minutách využil první mečbol, když Medveděvův bekhendový úder skončil těsně v autu. Talentovaného Rusa porazil Španěl letos i potřetí po finálových zápasech v Montrealu a ve Flushing Meadows.

Nadal má nyní ve Skupině Andreho Agassiho na kontě jednu výhru stejně jako Zverev, naopak jistotu postupu si zajistil Řek Stefanos Cicipas, který porazil ve večerním duelu hladce 6:3 a 6:2 právě Zvereva.

Vítězství výrazně pomohlo Nadalovi v boji o pozici světové jedničky na konci roku, o kterou ho chce připravit Novak Djokovič. Srb nyní musí celý turnaj vyhrát, Nadalovi stačí postoupit do finále.

TABULKA
1.Cicipas2204:02
2.A.Zverev2112:21
3.Nadal2112:31
4.Medveděv2021:40
Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...