Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

NHL začne v Londýně

Sport

  14:44
LONDÝN - Jubilejní 90. ročník zámořské NHL odstartuje v sobotu netradičně v Londýně. Evropské menu v britské metropoli nabídne o víkendu dva duely obhájce Stanleyova poháru Anaheimu s kalifornským rivalem Los Angeles.

Dominika Haška čeká asi poslední sezóna. foto: Tim SmithAFP

V zámoří se naplno rozjede prestižní soutěž ve středu 3. října a Ducks se hned ten den po přesunu z Evropy představí na ledě Detroitu.

V dresu Red Wings načíná pravděpodobně svou poslední sezonu česká legenda
Dominik Hašek, jenž by rád zakončil kariéru na vrcholu, tedy ziskem Stanleyova poháru. Zámořská soutěž se po zavedení platových stropů vyznačuje velkou vyrovnaností a těžko se v ní hledá favorit.

Obhájce Anaheim bude postrádat hlavního lídra Scotta Niedermayera, který se
ještě jasně nevyjádřil, zda bude v kariéře pokračovat. Skončil však finský kanonýr Teemu Selänne. "Jsou to velké ztráty, které těžko nahradíme," řekl obránce Chris Pronger. V defenzivě se o to pokusí Mathieu Schneider a v ofenzivě Todd Bertuzzi, tedy dva hráči působící naposledy v Detroitu.

Americký miliardář Phil Anschutz a jeho společnost Anschutz Entertainment Group vlastní O2 Arenu v Londýně. Kings už si zahráli v týdnu v přípravě turnaj v Salcburku.  "Je to krásné město a je to skvělá příležitost ukázat NHL ve Velké Británii," podotkl trenér Randy Carlyle. NHL už startovala mimo zámoří v letech 1997, 1998 a 2000, kdy se hrálo v Japonsku.

Autoři: ,

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...