Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

O titul až v únoru. Vánoce si boxer Konečný užije

Sport

  15:24
PRAHA - Český boxer Lukáš Konečný se vysněného zápasu o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze proti Rusu Zaurbeku Bajsangurovovi dočká až v únoru. Na novém termínu duelu se dohodli manažeři obou boxerů, podle informací webu boxingscene.com se duel uskuteční v Moskvě, Kyjevě nebo Grozném. Organizátorem galavečera totiž bude Bajsangurovova stáj K2 Promotion.

Lukáš Konečný a Hussein Bayram (vpravo). foto: ČTK

Konečný měl o světový titul podle původních plánů boxovat na konci září v Brně s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Ten se ale ze zápasu ze zdravotních důvodů omluvil, WBO mu pás šampiona odebrala a přidělila jej Bajsangurovovi. Zároveň rozhodla, že ruský boxer se musí utkat s Konečným.

ČTĚTE TAKÉ

Od té doby se manažeři jednali o náhradním termínu a dějišti zápasu. Teď to vypadá, že výhodu domácího prostředí bude mít ruský boxer. Stoprocentně to ale jisté není, smlouvy totiž ještě nebyly podepsány. Šance, že by se boxovalo v Brně, je ale minimální.

Konečný momentálně pokračuje v přípravě. "Trénuju furt. Trochu jsem přibral, ale to teď neřeším. Tři týdny před Vánocemi nasadím dietu. Na Vánoce a Silvestra se ale naperu, ťuknu si i nějakým alkoholem, trénovat budu lehce a od začátku ledna do všeho zase vlítnu naplno," uvedl Konečný pro sport.cz. Únorový termín mu prý vcelku vyhovuje.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...