Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Obleky dolů, manažeři jdou opět do boje v ringu. Poprvé před Vašutem

Sport

  10:30
PRAHA - Někteří opět přijedou na poslední chvíli přímo z práce. V šatně se převléknou do trener, ruce si zpevní bandážemi, navléknou rukavice a půjdou do boje. A je jedno, zda jde o manažera nadnárodní firmy, výzkumníka či právníka. Ano, řeč je o dalším pokračování oblíbené Manažerské extraligy boxu, kterou dnes večer v hotelu Olšanka čeká už 23. pokračování.

Tváří Manažerské extraligy boxu se stal legendární „Vilda Jakub“ z filmu Pěsti ve tmě. foto: Lidovky.cz

Na konci října loňského roku se vrátila soutěž opět do luxusních prosto sálu České národní banky, kde okouzlila fanoušky bosá náhradnice z atletických řad Nikola Strachová a svoji vládu nad supertíhou potvrdil Martin Mikulenčák další obhajobou titulu.

Oba se tentokrát v Olšance, kde se budou dnešní a říjnový galavečer pořádat, nepředstaví, fanoušci boxu i blízcí bojovníků se mají nač těšit. Do akce se zapojí hned čtyřiadvacet bojovníků, celá akce vyvrcholí zápasem o titul ve váze do 91 kg mezi Karlem Cihelníkem a Josefem Horáčkem.

STARTOVNÍ LISTINA 23. MANAŽERSKÉ EXTRALIGY BOXU

(všechny duely jsou vypsané na 3x2 minuty)

Váha do 75 kg: Ondřej Mánek vs. Ondřej Merta

Váha do 75 kg: Michal Kára vs. Petr Šoukal

Váha do 75 kg: Ondřej Krumphansl vs. Michal Gruber

Váha do 81 kg: Jan Kotous vs. Petr Musil

Váha do 81 kg: Tomáš Rychlý vs. Dalibor Dufek

Váha do 81 kg: Jan Bílek vs. Ivo Crhák

Váha do 81 kg: Jan Rejthar vs. Jan Calta

Váha do 91 kg: Petr Machýček vs. Jaroslav Spratek

Váha do 91 kg: Alexander Frič vs. Radek Procházka

Váha do 91 kg: Luboš Urban vs. Jan Krejčířík

Váha nad 91 kg: Jan Sotona vs. David Franěk
Váha do 91 kg (o titul MEB): Karel Cihelník vs. Josef Horáček

„Těším se, bude to nabitý večer. Už minule v ČNB se nám povedla velká věc a pokračujeme ve stejném tempu dále. Večer bude moderovat skvělá dvojice Marků – Šimáka a Vašuta. Těším se, jak si vyhoví a co nám společně předvedou,“ řekl ředitel MEBu Daniel Táborský, který bude po akci pokračovat ve své přípravě na dubnovou olympijskou kvalifikaci.

Poslední dny je ale naplno ponořený do příprav galavečeru. Důvod je nasnadě – v ringu se přestaví čtyři boxeři z jeho Real Fight Clubu Ondřej Mánek, Tomáš Rychlý, Jan Kotous a Jan Bílek, který se pokusí během roku probít ke své další titulové šanci. Na podzim nestačil ve dvou kolech na Filipa Kohla.

„Cítím se výborně, připravoval jsem se pečlivě. Protože trpím nedostatkem talentu, tak se to snažím nahradit pílí. Kromě boxerského tréninku i plavu a běhám, přípravu jsem si zpestřil i dovolenou na svahu,“ pronesl s úsměvem Tomáš Rychlý, který v rámci galavečeru MEBu nastoupí ke svému pátému duelu.

A pevně věří, že konečně v Olšance vyhraje. „Už mám vítězství dle pravidel MEBu, ale na jiném galavečeru, který pořádal v hale TJ Spoje Láďa Kutil pro své boxery z Kutil gymu,“ připomněl Rychlý fakt, že se zápasy dle pravidel manažerské extraligy stále častěji dostávají i na různé další boxerské akce a galavečery.

Svoje pozice a výhry z posledního měření sil budou hájit David Franěk v supertíze, jehož vyzve Jan Sotona, a také již zmíněný šampion ve váze do 91 kg Karel Cihelník. Toho opět vyzve Josef Horáček, kterého v říjnu před více jak šesti stovkami fanoušků porazil v těsném a tvrdém souboji 2-1 na body.

„Proti sobě se postaví zástupce Českomoravské stavební spořitelny a pracovník Výzkumného a zkušebního leteckého ústavu. Těším se, jak to dopadne tentokrát. Fanoušci se mají určitě nač těšit. Kde jinde uvidí v ringu lidé z tak rozmanitých oborů, kteří navíc často dorážejí na akci na poslední chvíli ještě v obleku ze svých pracovišť?“ dodává viceprezident MEBu Jan Saglena.

Manažeři už boxují i na různých galavečerech.

Toho může těšit kromě vydařené propagace podpořené reportáží s Martinem Mikulenčákem pro televizi Barrandov a získání Marka Vašuta coby patrona projektu také fakt, že se povedlo dokončit sbírku 270 tisíc na speciální vozík pro hendikepovanou Zuzanku.

Skrze MEB se vybralo 200 tisíc z této částky, zbytek získala maminka Zuzanky paní Lavičková od jiných charitativních organizací. A vedení asociace, která vznikla už v roce 2009, chystá na galavečeru rozjet sbírku na pomoc dalšímu dítěti z organizace Dobrý skutek.

Vstupenky ke stání za 250 kč, na sezení za 350 kč či VIP za 750 kč lze stále zakoupit zde, informace ke galavečeru, který startuje v hotelu Olšanka od 19:00 hodin.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...