Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Odveta se blíží? Konečný je krok od zápasu o titul mistra světa

Sport

  11:55
PRAHA - Už jen několik dní dělí nejlepšího českého profesionálního boxera Lukáše Konečného od zápasu s Francouzem Husseinem Bayramem, který jej, jak věří, definitivně posune k odvetnému souboji o pás světového šampiona organizace WBO proti Sergeji Dzinzirukovi z Ukrajiny. Právě s ním před třemi lety sporně prohrál zápas o světový titul.

Lukáš Konečný, novopečený kondiční trenér amatérské reprezentace. foto: ČTK

Konečný bude příští týden v pátek v Ústí nad Labem obhajovat titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii. Pokud vyhraje, posune se v žebříčku jedné z hlavních boxerských organizací na první místo. Pomoci mu k tomu má druhý pás, o který se bude boxovat - titul interkontinentálního šampiona WBO.

"Domluvili jsem se na tom pásu proto, abych si pojistil posun na první místo žebříčku WBO. Uvidíme, jak se k tomu organizace postaví," řekl pro Lidovky.cz Konečný, který je momentálně na druhém místě. Důvod, proč o po prvním místě nejúspěšnější český profesionální boxer tolik touží, je jasný. Vytvořit na Ukrajince tlak. Dzinziruk, jako šampion musí výzvu od jedničky svého žebříčku přijmout.

"Buďto ji přijme, nebo se titulu vzdá a já o něj budu boxovat s někým jiným. Udělali jsme to proto, že tu nabídka na odvetu dříve byla, ale poté ji jeho stáj stáhla," vysvětlil své důvody Konečný. Ten s Dzinzirukem prohrál před třemi lety, podle mnohých fanoušků i odborníků ale neprávem. Nejdříve ale musí Konečný porazit Husseina Bayrama.

"Těžšího soupeře a větší zápas jsem v České republice nikdy neměl," řekl Konečný. "Příprava probíhá podle plánů," dodal třináctka neoficiálního světového žebříčku před soubojem s nebezpečným sokem, který ze 37 zápasů prohrál pouze tři (Konečný má bilance 46-3). "Dříve jsem ho sledoval, protože jsem věděl, že to jednou bude zřejmě můj soupeř," přiznal Konečný.

Taktiku pro zápas ale zatím stanovuje trenér Dirk Dzemski. "Naplánoval mi podle toho i soupeře do sparingů. Myslím si, že na něj připravený," řekl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa. Duel je vypsaný na 12 kol a Konečný počítá, že ho čeká dlouhý zápas. "Věřím, že to z pohledu kondice nebude problém. Jsem na to připravený. Jde o to, abych byl připravený na něj, na jeho styl," podotkl.

Hlavní zápas galavečera, který se uskuteční na ústeckém zimním stadionu, bude pro Konečného padesátým duelem mezi profesionály. Velký význam tomuto jubileu ale nepřikládá. "Člověk se nad tím maximálně na chvilku zamyslí, pousměje, ale to je vše. Pro mě je důležité, že jsou ve hře tituly, že je to těžký a myslím si i pro diváky atraktivní soupeř. Věřím, že to bude dobrý zápas a doufám, že mě pošle v případě výhry k zápasu o titul mistra světa," řekl Konečný.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!