Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

18:12
Ruský tisk shodně a se zjevnou dávkou trpkosti chválí "zázračný výkon a senzační vítězství" biatlonistky Anastasie Kuzminové, rodačky z Ťumeně. Ta vybojovala ve Vancouveru první olympijské zlato pro svou novou vlast, Slovensko.
10:33
Trojici sourozenců Reedových čeká v krasobruslařské soutěži tanečních párů mezinárodní souboj. Cathy a Chris totiž ve Vancouveru reprezentují Japonsko, kde se narodila jejich matka, jejich mladší sestra Allison pojede za Gruzii, zemi jejího partnera Otara Džaparidzeho.
10:07
Zajímavé
Norští curleři se před startem olympijského turnaje postarali o rozruch. Ve Vancouveru totiž nebudou startovat v tradičních černých kalhotách, ale ve výstředních károvaných červeno-modro-bílých. "Každý hraje v černých kalhotách. Tak proč to trochu neoživit," řekl Christopher Svae. "Curling zatím žádná pravidla ohledně oblečení nemá, ale po tomhle je asi zavede," dodal.
09:40
Účast americké sjezdařské hvězdy Lindsey Vonnové už by neměla být ohrožena. Vedoucí žena Světového poháru v neděli absolvovala s poraněnou holení první náročnější trénink, po kterém se přestala obávat, že by mohla o závody ve Vancouveru přijít. Vítězka devíti závodů Světového poháru v letošní sezoně si přivodila bolestivé zranění pravé holeně během přípravy v Rakousku.
09:22
Olympijské závody ve snowboardcrossu budou mít kvůli špatnému počasí skromnější diváckou kulisu. Silný déšť rozmočil sníh v místech určených ke stání, odkud mělo boje na trati sledovat zhruba 4000 fanoušků, což je téměř polovina kapacity areálu. Organizátoři už nestihnou připravená místa pro diváky znovu upravit, proto lidem vrátí vstupné. Snowboardcrossové závody se pojedou v Cypress Mountain v pondělí a úterý.
08:51

Martině Sáblíkové pogratuloval i premiér Fischer, v českém domě na ni čekal dort.

  • Martina Sáblíková se zlatou medailí

    Martina Sáblíková se zlatou medailí / Autor: ČTK

05:02
Čínský sportovní pár Süe Šen, Čao Chung-po má nejblíž k prvnímu krasobruslařskému zlatu na OH. V krátkém programu získali rekordních 76,66 bodu.
04:00
Medaile
První zlato pro pořádající Kanadu na olympijských hrách získal v jízdě v boulích Alexandre Bilodeau. Český reprezentant Lukáš Vaculík vypadl v kvalifikaci a obsadil 26. místo.
01:59
Medaile
Dvacetiletý Němec Felix Loch se stal ve Whistleru nejmladším olympijským vítězem v jízdě na saních. Druhý skončil jeho krajan David Möller. Třetí místo obsadil italský šampion z předchozích dvou her Armin Zöggeler, jenž získal pátou olympijskou medaili. Ondřej Hyman byl pětadvacátý, jeho bratr Jakub tři místa za ním.
00:03
Medaile

Je to tady! Sáblíková je zlatá na tříkilometrové trati! Druhé v cíli Němce Beckertová nadělila téměř dvě vteřiny. Třetí je těsně domácí Grovesová.

  • Šťastná Martina Sáblíková.

    Šťastná Martina Sáblíková. / Autor: Reuters

00:43
Češi na OH
Český akrobatický lyžař Lukáš Vaculík do finále olympijské soutěže v jízdě v boulích nepostoupil. V kvalifikaci skončil šestadvacátý.
23:57
Důležité
První medaile pro Česko. Pojedou už jen dvě závodnice a Sáblíková je stále první.
23:41
Češi na OH
Martina Sáblíková je v cíli. Čas 4:02,53. Suverénně vede. Závodit budou ještě tři dvojice.
23:29
Češi na OH
Na svou jízdu se chystá Martina Sáblíková, spolu s ní pojede Japonka Masako Hozumiová.
23:28
Češi na OH
Na ledě ve Vancouveru se již za chvíli představí Martina Sáblíková. Závod začal sice ve 22.00 ale největší favoritky přijdou na řadu jako poslední, ty i Martina. V bílé čepici si zatím dává rozehřívací kolečka.
23:13
Medaile
Francouz Jason Lamy Chappuis vyhrál v závěrečném sprintu dnešní olympijský závod sdruženářů na 10 km. Nejlepší Čech Churavý skončil dvanáctý.
21:42
Medaile
Francouzský biatlonista Vincent Jay senzačně získal při své premiéře na zimní olympiádě zlatou medaili v dnešním sprintu na deset kilometrů. Na stupně vítězů ho doprovodí druhý Nor Emil Hegle Svendsen a třetí Chorvat Jakov Fak. Z českých reprezentantů zvládl úvodní závod ve Vancouveru nejlépe Michal Šlesingr, který dojel osmnáctý.
21:16
Češi na OH
Český hokejový tým se na olympijských hrách ve Vancouveru pomalu rozrůstá. K sedmi hráčům, kteří do dějiště turnaje přiletěli ve čtvrtek z Evropy, se postupně přidávají další reprezentanti. Jako první do Vancouveru přicestoval v sobotu večer obránce Tomáš Kaberle, který již dnes s mužstvem trénoval. Kapitán Eliáš po příletu: Chceme uspět
20:07
Češi na OH
Sdruženář Churavý předvedl na OH ve skoku desátý výkon za 99 metrů a do běhu na 10 km vyběhne se ztrátou 56 sekund na vedoucího Fina Ryynänena.
18:17
Zajímavé
Olympiáda ve Vancouveru bude posledním velkým závodem pro argentinského sáňkaře Rubena Gonzaleze. Sedmačtyřicetiletý závodník ze sáňkařsky exotické země a tradiční outsider velkých akcí se pro ukončení kariéry, která započala už v roce 1984 a pokračovala na olympiádách v Calgary, Albertville a Salt Lake City, rozhodl po pátečním tragickém úmrtí svého gruzínského konkurenta z ledového koryta Nodara Kumaritašviliho."Na zahájení olympiády jsem si uvědomil, že něco podobného už zažít nechci," prohlásil Gonzalez.