Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Oslabená Knapková doveslovala pátá

Sport

  9:42
PEKING - Na Miroslavě Knapkové se zřejmě projevily následky nachlazení a v pekingském finále medaili nezískala. I když česká skifařka odstartovala nejlépe, nakonec si doveslovala až pro páté místo.

česká skifařka Miroslava Knapková foto: Roman VondroušČTK

Ve finále triumfovala Bulharka Rumjana Nejkovová. Stříbrnou medaili získala Američanka Michelle Gueretteová, až bronz zbyl na suverénku posledních let Jekatěrinu Karstenovou z Běloruska.

Knapková, kterou v Pekingu postihly dýchací problémy, začala velmi svižně a na pětistovce měla před všemi náskok jedné lodě. Na kilometru ještě vedla o půl lodě, ale pak jí došly síly a propadla se mimo medailové pozice.

Sedmadvacetiletá vicemistryně světa z let 2005 a 2006 tak nevylepšila umístění z minulé olympiády v Aténách, kde skončila čtvrtá.

Knapková pár desítek minut po této jízdě nastoupila do dvojskifu, v němž nahradila nemocnou Jitku Antošovou. S Gabrielou Vařekovou obsadili v olympijském finále šesté místo.

Zlatou medaili z Atén obhájily Novozélanďanky Georgina Eversová-Swindellová a Caroline Eversová-Swindellová, až po prostudování cílové fotografie skončily druhé Němky Annekatrin Thieleová a Christiane Huthová. Bronzovou medaili získaly Britky Elise Lavericková a Anna Bebingtonová.

Finále B už absolvovala česká párová čtyřka, která v něm ve složení Petr Vitásek, Milan Doleček, Jakub Hanák a David Jirka skončila čtvrtá. Celkově tak obsadila desátou pozici.

Výsledky:
Ženy:
Skif: 1. Nejkovová (Bulh.) 7:22,34, 2. Gueretteová (USA) 7:22,78, 3.
Karstenová (Běl.) 7:23,98, 4. Čang Siou-jün (Čína) 7:25,48, 5. Knapková
(ČR) 7:35,52
, 6. Michalská (Pol.) 7:43,44.
Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...