130 let

Jihoafrický běžec Oscar Pistorius se zapsal do historie jako první handicapovaný sportovec startující na olympiádě | foto: Reuters

Z vraždy obžalovaný Pistorius chystá návrat k tréninku

Sport
  •   20:24
PRETORIA - Jihoafrický handicapovaný atlet Oscar Pistorius, obžalovaný z vraždy přítelkyně, se chystá podle svého agenta vrátit k tréninku. Šestinásobný paralympijský vítěz a účastník olympijských her v Londýně netrénuje už dva měsíce.

"Kdy začne znovu s přípravou, záleží jen na něm," řekl agentuře AP atletův agent Peet van Zyl, kterému se prý Pistorius se svým záměrem svěřil na úterní schůzce. Nějaký čas podle Van Zyla ještě potrvá, než bude Pistorius mentálně připraven i na závody. "Pokouší se celou tuhle zkoušku nějak zpracovat," uvedl.

FOTOGALERIE

Třetí den u soudu. Oscar Pistorius se zodpovídá z vraždy své přítelkyně.

Pistorius by prý mohl navázat na svou účast na mistrovství světa v Tegu, kde pomohl Jihoafričanům vybojovat stříbro ve čtvrtkařské štafetě. Na šampionát do Moskvy ale podle svých slov pojede, jenž když se mu povede vrátit do vrcholné formy.

Van Zyl nyní začne jednat s organizátory mítinků o případném startu Pistoriuse. "Jsou to citlivé záležitosti, ale nakonec bude záležet na jejich rozhodnutí," řekl agent. Pistorius po obvinění z vraždy zrušil všechny své plánované letošní starty včetně účasti na ostravské Zlaté tretře.

Šestadvacetiletý běžec s podkolenními protézami je obžalován z plánované vraždy přítelkyně Reevy Steenkampové, kterou zastřelil ve svém domě v noci na 14. února. Obhajoba tvrdí, že šlo o neúmyslné zabití, protože si atlet myslel, že střílí na vetřelce. Pistorius byl propuštěn na kauci a nedávno získal i povolení vycestovat do zahraničí.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz