Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Bolt je z obvinění Pistoriuse v šoku: Je to vůbec pravda?

Sport

  11:07
HOUSTON - Jamajský sprinter Usain Bolt byl prý v šoku, když se dozvěděl, že paralympijský atlet Oscar Pistorius byl v Jihoafrické republice obviněn z vraždy přítelkyně.

Usain Bolt prolétl olympijskou tratí za 9,64 foto: Reuters

"Pořád si to snažím v hlavě přebrat, jestli to je vůbec pravda," řekl agentuře AP Bolt, který se představil v zápasu celebrit, který v Houstonu předcházel Utkání hvězd basketbalové NBA. Současně uvedl, že se s Pistoriusem nezná, jen s ním párkrát mluvil na několika akcích.

Na otázku, jestli se Pistoriuse pokusí kontaktovat, Bolt odpověděl, že neví. "Vyčkám, jak se to bude vyvíjet, a pak se rozhodnu, jestli něco podniknu," prohlásil.

ČTĚTE TAKÉ

Pistorius byl policií v Pretorii zadržen ve čtvrtek poté, co podle vyšetřovatelů zastřelil svou přítelkyni. Na Reevu Stenkampovou vystřelil údajně čtyřikrát přes dveře koupelny a modelku zasáhl do hlavy, hrudníku, ruky a pánve.

Před soudem byl následně účastník olympiády v Londýně obžalován z promyšlené vraždy. Pistorius je od čtvrtka ve vazbě a zůstane v ní minimálně do úterý, kdy bude pokračovat soud.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč