Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plíšková září. V Eastbourne zničila Bertensovou, ztratila jen tři gamy a je ve finále

Sport

  15:11aktualizováno  15:17
Eastbourne - Tenistka Karolína Plíšková potvrdila před Wimbledonem skvělou formu i proti Nizozemce Kiki Bertensové a na trávě v Eastbourne si zahraje o druhý tamní titul. Šampionka turnaje z roku 2017 vyhrála duel světové trojky se čtyřkou 6:1, 6:2. V sobotu může Plíšková získat 14. trofej a třetí letošní, pokud porazí také Němku Angelique Kerberovou.

Karolína Plíšková děkuje divákům. foto: Reuters

Plíšková si chtěla s Bertensovou srovnat účty, poslední dva zápasy včetně loňského osmifinále ve Wimbledonu totiž vyhrála Nizozemka. Dnes ale díky skvělému servisu a agresivní hře dominovala česká tenistka. S Bertensovou si vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

Karolína Plíšková odvrací míček.
Kiki Bertensová na kolenou poté, co ji v semifinále turnaje v Eastbourne...

Česká jednička v Eastbourne znovu neztratila ani set a na turnaji má impozantní skóre na gamy 48:14. Na trávě si o titul zahraje popáté v kariéře, dvakrát byla úspěšná. Letos už si odvezla trofeje z Brisbane a Říma.

Kerberová bude od příštího týdne obhajovat wimbledonský titul a dnes ušetřila síly. Její tuniská soupeřka Ons Džabúrová totiž kvůli poraněnému kotníku k semifinále nenastoupila. Před plánovaným duelem 1. kola na grandslamu s Petrou Kvitovou raději dopřála noze klid.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...