Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká hlásí posilu. Angažovala bývalého kouče legendárního Svindala a trojnásobné vítězky OH

Česká lyžařka Ester Ledecká skončila ve druhém sjezdu v Bansku na 32. místě foto: ČTK

Svatý Mořic - Novým členem sjezdařského týmu Ester Ledecké se stal Franz Gamper. Uznávaný italský trenér stál za úspěchy krajanky Deborah Compagnoniové nebo norského lyžaře Aksela Lunda Svindala. Informaci přinesl Radiožurnál.
  13:08

Olympijská vítězka v superobřím slalomu Ledecká sháněla k Tomáši Bankovi nového člena do sjezdařského týmu po odchodu Ondřeje Banka.

Ester Ledecká s korunou krále bílé stopy
Ester Ledecká s medailemi

„Franz je zkušený trenér. Má za sebou ohromné zkušenosti a těch čtrnáct dní, co s námi je, tak přinesl i nové pohledy pro Ester, co se techniky týče,“ řekl Tomáš Bank Radiožurnálu. 

České sjezdařky skončily v paralelním slalomu už v kvalifikaci. Nová zkušenost, nezoufala Ledecká

„V podstatě jí dává klid, protože na spoustu věcí máme podobné názory. Teď poslední týden poradil Ester něco jiného, než jí radím já, a zafungovalo to,“ uvedl kouč dvojnásobné olympijské vítězky, která kombinuje lyže se snowboardingem. 

Sedmašedesátiletý Gamper pochází z jihotyrolského Ultentalu. Vedl trojnásobnou olympijskou vítězku Compagnoniovou, pomáhal i Němce Martině Ertlové a jedenáct let řídil norskou reprezentaci, kde formoval hvězdy Svindala a Kjetila Jansruda. 

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...