Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Dojemné vzkazy soupeřů a Plíškové pro Murrayho. Odehrál poslední zápas kariéry?

Sport

  13:15
MELBOURNE - Pětinásobný finalista Australian Open skončil v tomto ročníku turnaje už v 1. kole, když po 4 hodiny a 14 minut dlouhé bitvě prohrál 4:6, 4:6, 7:6, 7:6 a 2:6 se Španělem Robertem Bautistou. S velkou pravděpodobností to byl jeho poslední zápas v Melbourne a spekuluje se o tom, že to kvůli problémům s kyčlemi bude i jeho poslední zápas v kariéře vůbec.

Andy Murray se loučí s Australian Open. foto: Reuters

Berdych na úvod Australian Open smetl loňského semifinalistu, dál jde i Kvitová a Vondroušová

Ve čtvrtek na tiskové konferenci se slzami v očích 31letý Murray prohlásil, že kvůli vracejícím se zdravotním problémů s kyčlemi se nedokáže kondičně připravit jako dříve. A proto chce ukončit letos kariéru.

Zároveň dodal, že tak chce udělat doma na Wimbledonu, ale obával se, že by k tomu nemuselo vůbec dojít a zápas s Bautistou tak pro něj může být posledním v kariéře.

I proto mu tenisté a tenistky včetně Karolíny Plíškové připravili rozlučkový medailonek, v němž mu vyjadřují úctu.  

I když Murray podlehl po velkém boji, tleskala mu v Melbourne vestoje naplněná arena jako by sám vyhrál.

A pak v pozápasovém proslovu k divákům všechny překvapil tím, že prozradil, že se s nimi na kurtu možná nevidí naposledy. 

„Dal jsem do zápasu úplně všechno, ale nebylo to dost. Gratuluju Robertovi a jeho týmu. Jestli byl tohle poslední zápas, pak to byl úžasný způsob, jak skončit. Díky všem, že jste dneska přišli. Tohle je fantastické místo pro tenis,“ řekl dojatý Murray na kurtu.

„Možná se znovu uvidíme. Udělám všechno pro to, abych to zkusil. Musel bych ale absolvovat další a větší operaci, která navíc není zárukou, že se vrátím,“ dodal.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč