Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pouť Kvitové na US Open končí. V osmifinále promarnila čtyři mečboly a vypadla

Petra Kvitová foto: Reuters

New york - Tenistka Petra Kvitová nevyužila čtyři mečboly a na grandslamovém US Open skončila v osmifinále. Turnajová šestka prohrála za dvě hodiny a 39 minut s domácí Shelby Rogersovou po boji 6:7, 6:3 a 6:7.
  0:17aktualizováno  0:37

Poslední českou zástupkyní v soutěži je Karolína Muchová, kterou čeká duel 4. kola s Běloruskou Viktorií Azarenkovou v pondělí.

Petra Kvitová na US Open
Petra Kvitová na US Open

V úvodní vyrovnané sadě plné ostrých výměn Kvitová ztratila v sedmé hře jako první servis, ale vzápětí získala brejk zpět. Tie-break začala čtyřmi chybami, ještě srovnala na 5:5, odvážně hrající Rogersová však ukončila první set míčem do rohu.

Ve druhé sadě odvrátila Kvitová dva brejkboly na 0:2 a rozjela se. Zatímco tenisový svět vstřebával šokující diskvalifikaci Srba Novaka Djokoviče za napálení míče do lajnové rozhodčí, česká hráčka sázela vítězné údery a vynutila si třetí sadu.

Na úvod rozhodujícího dějství sice ztratila servis, ale do hry se vrátila brejkem na 2:2. Své podání už si držela jistě a za stavu 5:4 měla při servisu Rogersové tři mečboly, jenže Američanka pokaždé zahrála dobře. Sada dospěla do tie-breaku a Kvitová měla za stavu 6:5 čtvrtý mečbol, ale dala dvojchybu a ztratila i další dva míče.

Maximem dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové na US Open zůstávají dvě účasti ve čtvrtfinále z let 2015 a 2017. Americký grandslam je z turnajů velké čtyřky jediný, na kterém se nedostala do semifinále.

Výsledky tenisového US Open

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

A. Zverev (5-Něm.) - Davidovich (Šp.) 6:2, 6:2, 6:1, Carreňo (20-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:5 diskvalifikace.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Putincevová (23-Kaz.) - Martičová (8-Chorv.) 6:3, 2:6, 6:4, Rogersová (USA) - Kvitová (6-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (8:6).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!