Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Přesunutí Roland Garros týden po US Open? Sobecké, snad se obejde bez řady zranění, zlobí se tenisté

Sport

  11:31
Toronto - Vzhledem k rozpadu tenisového kalendáře kvůli pandemii koronaviru doufá kanadská hvězda Miloš Raonič, že přeplánování turnajů na okruhu ATP nezpůsobí zdravotní újmu hráčům. „Přechod na odlišný povrch bude hodně rychlý. Věřím, že se obejde bez řady zranění, je to opravdu velká výzva,“ věří tenista.

Miloš Raonič ve finále Wimbledonu. foto: Reuters

Francouzské French Open bylo přesunuto z tradičního termínu na přelomu května až června na září, týden po konci US Open. Wimbledon byl naopak poprvé od druhé světové války zrušen a všechny turnaje byly pozastaveny do 13. července.

„Myslím, že tento našlapaný program bude pro hráče představovat hodně problémů. Přechod na odlišný povrch bude hodně rychlý. Věřím, že se obejde bez řady zranění, je to opravdu velká výzva,“ říká Raonič.

Rozhodnutí přeložit French Open vyvolalo kritiko řady hráčů, Kanaďan Vasek Pospisil nazval toto rozhodnutí „sobeckým“ a „arogantním“, organizátoři turnajů ale dělali vše proto, aby se uskutečnil.

„Já osobně jsem třeba rád, že odehrajeme i French Open. Jsem rád, že se našel způsob, jak turnaje uskutečnit a doufejme, že se do toho budeme schopni dostat a hrát všechny zápasy naplno,“ říká aktuálně třicátý hráč světa Raonič, jenž se kvůli zraněním nezúčastnil posledních dvou grandslamů ve Francii.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...